Nasa lähettää avaruusluotaimen tutkimaan aurinkoa – tämä laite kestää 1 370 celsiusasteen lämmön

0:35

Ihmiskunnan ensimmäinen vierailu tähdellä alkaa tänä viikonloppuna, kun Nasa lähettää avaruusluotain Parker Solar Proben tutkimaan aurinkoa. Asiasta kertoo CNN

Kyseessä on Nasan ensimmäinen tehtävä auringolle ja sen uloimmalle kaasukehälle koronalle. Tehtävän on tarkoitus alkaa varhain lauantaina paikallista aikaa kello 3.33, eli Suomen aikaa kello 10.33.

Tarkoitus on oppia ymmärtämään paremmin esimerkiksi aurinkotuulta ja aurinkomyrskyjä. 

Luotain kiertää aurinkoa seitsemän vuoden ajan. Kaikista lähimmillään luotain on 6,1 miljoonan kilometrin päässä Auringon pinnasta. Tuolloin luotaimen kestettävänä on 1 370 celsiusasteen lämpötila.

Vaikka itse luotain on ainoastaan auton kokoinen, se vaatii voimakasta rakettia päästäkseen maan kiertoradan ulkopuolelle ja vaihtaakseen suuntansa kohti aurinkoa. 

– Lähtöenergia, joka vaaditaan auringon saavuttamiseen on 55-kertainen verrattuna siihen, mikä tarvitaan Marsiin pääsemiseksi, kertoo tehtävän lentoradan suunnitellut Yanping Guo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja