Mainos

Nappikuulokkeiden käytöllä ällöttävä puolensa – olisitko arvannut?

Nappikuulokkeiden käytöllä voi olla jopa haitallisia seurauksia, joita et varmasti ole tullut ajatelleeksi.

Jos tapanasi on asettaa kuulokkeet korviin työmatkojen ajaksi, parhaimmillaan nautiskella hyvän musiikin kuuntelusta työpäivän ohessa ja lopuksi hikoilla lenkkipolulla musiikki korvissa pauhaten, saatat asettaa korviesi terveyden kyseenalaiseksi.

Luonnollisesti korvia vaurioittaa myös liian kovalla kuunteleminen. Korvakäytävien muhittaminen nappikuulokkeiden alla on kuitenkin oma riskinsä.

Digg.com selvitti korvalääkäri Anil K. Lalwanilta, millaisia haittavaikutuksia nappikuulokkeiden jatkuvalla käytöllä voi olla. Ensinnäkin karmeimmassa tapauksessa eli jos nappikuulokkeita käyttäisi jatkuvasti, syntyisi korviin nopeasti tulehduksia. Nappikuulokkeet nimittäin keräävät kosteutta korvan sisälle. Mikäli tulehtuneissa korvissa edelleen jatkaisi nappikuulokkeiden käyttöä, saattaisi se johtaa vakavampaan tulehdustilaan, jossa korvassa alkaa kasvaa ylimääräistä tulehtunutta kudosta.

Lopulta pitkällinen tulehdustila voi myös vaurioittaa tärykalvoa.

Lisäksi huonosti istuvien nappikuulokkeiden käytöllä voi myös olla haitallisia seurauksia. Esimerkiksi liian isot nappikuulokkeet voivat hangata herkkää ihoa korvakäytävässä.


Lähde: Digg.com

***


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja