Nämäkin kaipaavat siivousta – milloin putsasit viimeksi?

Yleensä viikkosiivoukseen kuuluu imurointi, pölyjen pyyhintä ja wc-tilojen siivous, mutta milloin viimeksi olet imuroinut jääkaapin takaa?

Real Simple listasi paikkoja, joihin tulet harvemmin koskeneeksi siivouksen yhteydessä. Joko olisi aika tehdä nämä siivoustoimenpiteet?

Pölyjen puhdistus kattolampuista

Katosta roikkuvat lamput ja kaapinovien yläreunat katonrajassa saattavat helposti jäädä pyyhkimättä isompienkin siivousten yhteydessä. Pölyhuiskalla pyyhkiminen käy kuitenkin helposti.

Pyyhkiminen vie maksimissaan 15 minuuttia asunnon koosta riippuen, joten kovinkaan suuresta vaivasta ei ole kyse. Varaudu siihen, että lampuista saattaa lentää alas aimo annos pölyä ja jopa hämähäkinseittejä.

Leivänpaahtimen puhdistus

Jos leivänpaahdin on säännöllisessä käytössä, on se jo lyhyen ajan jälkeen täynnä murusia. Leivänpaahtiminen tyhjennys ei vie kuin viidestä kymmeneen minuuttia, joten toimeen kannattaa tarttua vaikka heti. Muruset paahtimessa aiheuttavat paitsi sotkua, myös epämiellyttävää käryä paahtimen ollessa päällä.

Irrota paahtimen johto pistorasiasta ja ravistele sen jälkeen paahdinta ylösalaisin tiskialtaan päällä. Mikäli paahtimessa on irrotettava paahdinosa, nosta se ylös ja pese harjalla. Anna kuivua täysin ennen kuin asennat sen takaisin paikolleen. Vastuslankoihin tarttuneita leivänmuruja voit irrottaa esimerkiksi pienellä harjalla, mutta varo vahingoittamasta lankoja.

Roska-astian pesu

Roskapussien viemisen lisäksi myös roska-astiat tulisi puhdistaa säännöllisesti, etteivät ne ala haista. Pese roska-astia harjalla ja pesuaineliuoksella ja anna kuivua huolellisesti. Pese tarpeen vaatiessa kaappi myös roska-astian ympäriltä. Käytä kosteaa rättiä ja pesuainetta. Mikäli kaapissa on roskia, imuroi se ensin ennen pyyhkimistä.  

Lieden ja jääkaapin takaa imurointi

Jääkaapin ja lieden taakse ja alle kerääntyy melkoiset määrät pölyä kuukausien kuluessa. Siksi molempien takaa olisi hyvä imuroida pari kertaa vuodessa. Pyydä apuvoimia painavien laitteiden siirtämiseen, yksin tätä hommaa on hankalampi tehdä. 

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat