Monet tutut ruoka-aineet sisältävät sydänterveydelle hyödyllisiä ainesosia. Poimi alta omat suosikkisi!
Kala
Rasvaiset kalat kuten lohi, makrilli ja sardiini ovat sydänystävällisten ruokien kärkikastia. Niiden sisältämät omega-3-rasvahapot auttavat tasapainottamaan kolesterolia. Kalaa olisi hyvä syödä vähintään kaksi kertaa viikossa.
Pähkinät
E-vitamiinia ja kuituja sisältävät pähkinät ovat hyvä lisä ruokavalioon. Mantelit, pistaasit, hasselpähkinät, macadamiat ja saksanpähkinät ovat vain joitain esimerkkejä näistä veritulppia ehkäisevistä herkuista. Muista valita suolaamaton vaihtoehto!
Tomaatti
Perunan tapaan tomaatit sisältävät paljon kaliumia ja lykopeenia, joka alentaa paitsi kolesterolia myös sydänkohtauksen riskiä.
Parsakaali, lehtikaali ja pinaatti
Vihreät vihannekset antavat erityistä potkua sydämesi terveydelle! Ne sisältävät paljon karotenoideja, jotka auttavat kehoa käsittelemään mahdollisesti haitallisia yhdisteitä. Parsakaali, lehtikaali ja pinaatti sisältävät myös paljon vitamiineja, mineraaleja ja kuituja.
Avokado
Avokadoilla on maine maukkaina hyvän rasvan lähteinä. Oliiviöljyn tapaan ne ovat tyydyttymättömien rasvahappojen lähde, jotka puolestaan voivat alentaa sydäntautien riskitekijöitä. Syö sellaisenaan, tai sekoita sydänystävällisiin tomaatteihin guacamolen muodossa!




