Nämä ovat tulevaisuuden kielet, joita lasten kannattaisi opiskella

Ranskaa, saksaa ja englantia on perinteisesti pidetty tärkeimpinä kielinä, joita lasten tulisi opiskella kouluissa, ja joista on koettu olevan hyötyä myös tulevaisuudessa, mutta ajat ovat muuttuneet.

Britannian kulttuurisuhdeorganisaatio, British Councilin rankkauksessa brittilasten olisi tärkeämpää osata arabian kieltä kuin ranskaa.  Niin ikään saksa kannattaisi korvata kiinalla.

British Councilin mukaan tulevaisuuden kieliä ovat espanja, arabia, ranska, kiina, saksa, portugali, italia, venäjä turkki ja japani. Kielet valittiin tarkastelemalla niitä usealta kantilta. Raportissa painotettiin muun muassa sitä, mitä taloudellisia ja kulttuurillisia hyötyjä kyseisen kielen osaamisesta on. 


Sen sijaan jo nyt melko suositusta espanjan kielestä on hyötyä myös tulevaisuudessa. British Council listaa sen tärkeimmäksi tulevaisuuden kieleksi.

Raportissa kehotetaankin uudistamaan koulutusta niin, että lapsilla olisi enemmän valinnanvaraa kieliopinnoissaan.

– Laajalti maailmalla puhutut kielet kuten Saksa, Ranska ja Espanja eivät ole tarpeettomia kieliä, koska niitä puhutaan hyvin monessa maassa. Meidän pitäisi kuitenkin lisätä tärkeiden tulevaisuuden kielien osaamista ja ennen kaikkea oppia käyttämään esimerkiksi arabiaa, kiinaa ja japania, järjestön johtaja John Worne sanoo sanomalehti Independentin haastattelussa.

Järjestö on myös huolissaan siitä, että Britanniassa on jo huutava pula ihmisistä, jotka osaisivat puhua edes jotakin kymmenestä tärkeimmästä kielestä niin sujuvasti, että pystyisivät keskustelemaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja