Nämä merkit kehossasi voivat kieliä terveysongelmista

Usein sanotaan, ettei ulkonäkö ole niin tärkeää kuin sisäinen kauneus. Mutta kun kyseessä on terveytesi, joskus ulkokuori merkitsee. Lue alta seitsemän thirdage.comin listaamaa ulkoista merkkiä, jotka voivat kieliä vakavammistakin terveysongelmista.

1. Tulehtunut iho

Epänormaali ihon pinnan hiussuonien toiminta on merkki rasittuneesta ruoansulatuselimistöstä. Muita rasituksen ja stressin oireita ihossa ovat rohtumat, lohkeilu ja ihotulehdus otsassa tai hiusrajassa. Nämä oireet voivat myös liittyä suolisto-ongelmiin.

2. Suun haavaumat

Noin 12 prosentilla väestöstä on kivuliaita haavoja suussaan. Suun haavaumat usein viittaavat joko stressaantumiseen tai loppuun palamiseen. Toistuvilla haavojen puhkeamisilla voivat olla yhteys vakaviin sairauksiin, kuten keliakiaan ja jopa kurkku- tai suusyöpiin.

3. Uurteita kynsissä

Oletko huomannut kynsissäsi aaltomaisia uurteita tai kuoppia? Ne voivat olla merkkejä infektiosta. Kynsiuurteet ja -kuopat voivat myös viitata munuaishäiriöön, raudanpuutteeseen tai taipumukseen saada nivelreuma.

4. Hiustenlähtö

Päivittäinen hiustenlähtö on normaalia, mutta liiallisena se voi johtua useista sairauksista, kuten korkeasta kuumeesta, kilpirauhasongelmista, ihosairauksista, stressistä, painonmuutoksista ja anemiasta. Vaikka hiustenlähtö usein mielletään miesten ongelmaksi, siitä kärsii myös naisista kuusi kymmenestä jossain vaiheessa elämäänsä.

5. Vertavuotavat ikenet

Vertavuotavat ikenet voivat olla selvä merkki iensairaudesta. Jatkuva ienverenvuoto tosin voi liittyä myös vakaviin sairauksiin, kuten leukemiaan tai verihiutalehäiriöihin.

6. Ripsien menetys

Saatat menettää muutaman ripsistäsi, kun kiharrat niitä – ne tippuvat silloin luonnostaan. Liiallinen ripsien tippuminen kuitenkin voi olla merkki diagnosoimattomasta kilpirauhasongelmasta.

7. Valkoiset pilkut kynsissä

Valkoiset pienet pilkut kynsissä uskotaan usein olevan jonkin vitamiinin tai kivennäisaineen, tarkemmin kalsiumin puutteesta. Oikeasti valkoiset täplät kuitenkin johtuvat kynsipetiin kohdistuneista vammoista, jotka ovat voineet sattuneet viikkoja tai jopa kuukausia ennen pilkun ilmestymistä.

Lähde: thirdage.com

Kuvat: colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat