Nämä loskaiset kuvat kertovat kaiken Helsingin huhtitalvesta – MTV todisti, että ratikka liikkuu sittenkin

Pääkaupunkiseudulle rysähti tiistaina reilusti lunta – tältä näytti Helsingissä 1:38
Tältä Helsingissä näytti tiistaina.

Erittäin luminen takatalvi yllätti monet suomalaiset tänään aamulla. MTV Uutisten toimittaja kuvasi Helsingin Kalliossa, miltä lumimaisema oikein näytti. 

Ilmatieteen laitoksen meteorologi Hannu Valta totesi aiemmin tänään MTV Uutisille, että maanantain ja tiistain aikana kertynyt lumimäärä on poikkeuksellinen vuodenaikaan nähden. 

Maanantai- ja tiistaiaamun välillä oli kertynyt peräti 10–20 senttimetriä lunta, kertoo Ilmatieteen laitos. Erityisesti lunta tuli Uudenmaan länsiosassa, Kanta-Hämeen eteläosassa ja Varsinais-Suomessa. Eniten lumensyvyys kasvoi aamumittauksen mukaan Nurmijärven Röykän havaintoasemalla. Siellä lunta satoi 21 senttimetriä.

Helsingin Seudun Liikenne (HSL) tiedotti tiistaiaamuna, että koko pääkaupunkiseudun raitiovaunuliikenne keskeytetään, sillä raitiovaunujen käyttämät ajolangat ovat jäätyneet jäätävän sateen takia.

Yli puolet raitiovaunuista ja kuusi pikaraitiovaunua on saatu pääkaupunkiseudulla takaisin liikenteeseen, kertoi Kunnossapitoyksikön johtaja Antti Vigelius Kaupunkiliikenne Oy:stä STT:lle kello 15 jälkeen. Liikenne pyritään palauttamaan normaaliksi iltakuuteen mennessä, jos sääennusteeseen ei tule muutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat