Nämä kolme kysymystä ratkaisevat työhaastattelussa

Työhaastattelussa kysytään milloin mitäkin, mutta todellisuudessa vain kolmella asialla on väliä etenkin parhaita paikkoja jaettaessa: Miten hyvin tulet hoitamaan hommasi, kuinka motivoitunut olet ja haluavatko muut tehdä töitä kanssasi?

Forbes.com-sivuston haastattelemien asiantuntijoiden mukaan työhaastattelussa vain kolmella asialla on merkitystä.

1. Pystytkö tekemään työn vaaditulla tavalla?

Heidrick & Strugglesin toimitusjohtaja Kevin Kelly kertoo Forbes lehdelle, että itse osaamisen lisäksi myös henkiset ominaisuudet, kuten sisäinen vahvuus ja johtamistaidot, ovat tärkeitä asioita työhaastattelijalle.

Ansioluetteloa katsomalla ei näe ihmisen todellisia heikkouksia ja vahvuuksia. Pyydämme aina kertomaan erityisiä saavutuksia ja epäonnistumisia uran aikana, Kelly kertoo Forbes.com-sivustolle

2. Motivaatio

Nuoret ihmiset eivät työskentele paljon saadakseen hyvää palkkaa, vaan he työskentelevät paljon jos he rakastavat työtään, kertoo Bill Guy hyväntekeväisyysyhdistys Cornerstonesta kertoo.

On tärkeämpää kuin uskotkaan näyttää, että tulet viihtymään hyvin työtehtäviesi parissa. Älä pelkää näyttää intohimoasi ja innostuksen kohteitasi, mutta älä myöskään liioittele niitä, sillä se ei ole uskottavaa.

3. Haluammeko me työskennellä kanssasi?

Työmarkkinoilla ”hyvä tyyppi” on vahvoilla. Sosiaalinen, reilun ja positiivisen kuvan itsestään antava ihminen valitaan mielellään ja hänen kanssaan halutaan työskennellä.

On tärkeää, että uusi ihminen sopii organisaatioon ja uuteen työporukkaansa. Jopa 40 prosenttia toimitusjohtajista joko eroaa tai heidät erotetaan 18 kuukauden sisällä, koska he eivät sovi organisaatioon, Kelly kertoo Forbesin haastattelussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja