Nämä israelilaiset auttavat Gazassa loukkaantuneita palestiinalaisia arvostelusta välittämättä: "Ystäväni sanovat, että olen hullu"

Nämä israelilaiset auttavat Gazassa loukkaantuneita palestiinalaisia, arvostelusta huolimatta 2:09
Katso videolta, miksi israelilaiset vapaaehtoiset auttavat palestiinalaisia!

Israelilaisen hyväntekeväisyysjärjestön vapaaehtoiset eivät välitä arvostelusta, jossa heitä muistutetaan Israelin olevan sodassa palestiinalaisia vastaan.

Road to Recovery on israelilainen hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa palestiinalaisia sodan jaloista Gazasta. Vapaaehtoiset israelilaiset muun muassa vievät palestiinalaisia sairaalahoitoon ja läheistensä luokse Länsirannalle. 

– Vaikka ihmiset puhuvat pahaa meistä, yritämme olla kuuntelematta. Meidän ei pidä välittää arvostelusta, vaan on vain jatkettava auttamista, sanoo järjestön johtaja Yael Noy kiinalaiselle CCTV+-uutiskanavalle.

Noy on antanut haastattelun palestiinalaisten auttamisesta muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle

– Teen tämän Israelin yhteiskunnan enkä vain palestiinalaisten vuoksi. Meidän on pidettävä moraalimme, vaikka sotisimme. Meidän tulee katsoa palestiinalaisia ihmisinä, mikä tuntuu unohtuneen, sanoo Noy. 

Saman järjestön vapaaehtoinen Gavriel Hellman, 72, auttaa, vaikka saakin arvosteluja lähipiiriltään. 

– Meillä on koko ikäni ollut sota arabeja ja palestiinalaisia vastaan. Haluan rauhan ja tämä on pieni apuni. Ystäväni ja perheeni sanovat, että olen hullu. 

Katso videolta, miksi israelilaiset vapaaehtoiset auttavat palestiinalaisia!

Lue myös:

    Uusimmat