Nämä herkut kruunaavat kesäjuhlat

Heinä-elokuu on parasta aikaa järjestää kunnon kesäjuhlat. Katso mitkä suussa sulavat ruokaherkut kruunaavat kesäiset karkelot.

Kesäjuhlat ovat mainio tapa viettää aikaa läheisten ihmisten kanssa. Kokoa perheesi sekä parhaat ystäväsi yhteen ja kokkaa herkullista purtavaa tarjoiltavaksi.

Juhlapöytään sopivat monenlaiset makupalat. Tärkeintä on, että kemut ovat järjestäjiensä näköiset. Toiset haluavat tarjoilla vieraille mieluummin makeaa marjapiirakkaa, kun taas jotkut järjestävät kunnon grillibileet pää- ja jälkiruokineen.

Lihaisia vartaita tarjolle

Laajempaa kesäjuhlamenua suunnittelevan kannattaa kokata vieraille vaikkapa maukkaita . Jos vieraiden joukossa on kasvissyöjiä, voi vartaasta valmistaa helposti kasvisversion korvaamalla lihan esimerkiksi minitomaateilla ja kesäkurpitsalla. Hunajalla ja valkosipulilla maustettu dippikastike antaa lisää makua vartaille.

Kalan ystävälle puolestaan maistuu takulla herkulliset ja eksoottisempaa makuelämystä kaipaava voi herkutella .

Kanasta saa myös loihdittua monenlaisia herkkupaloja juhlapöytään. Kokeile esimerkiksi tai .

Ihanat kasvisherkut

Monenlaiset kasvisherkut ja salaatit sopivat hyvin grillissä tirisseen lihan kyytipojaksi. on varmasti unohtumaton makuelämys ja vievät takuulla kielen mennessään.

Raikas salaatti puolestaan antaa tervetullutta keveyttä juhlapöytään. Kokeile esimerkiksi tai marinoitua .

Ruokaisampaa salaattia herkkupöytään kaipaava voi valmistaa vaikkapa tai

Suolaiset piirakat

Erilaisten vartaiden tai pihvien sijaan voit myös valmistaa monenlaisia suolaisia piiraita. Yllätä vieraasi maukkaalla . Herkullisen piirakan voit viimeistellä marinoiduilla tomaateilla.

Oiva valinta on myös tuhti tai herkullinen .

Piirakoiden lisäksi kesäjuhlissa maistuvat erilaiset leivät ja voileipäkakut. Kokeile vaikkapa , tai .

Makeat herkut

Erilaiset makeat herkut, marjat ja leivonnaiset kruunaavat kesäjuhliesi herkkupöydän. Valmista vaikkapa tai rapeaa .

Vadelmakauden ollessa parhaimmillaan juhlapöytään voi loihtia myös esimerkiksi jäädytettyä tai helppoa .

Mainio makuelämys on myös sekä .

Marianne-mansikka kääretorttu

4 Pirkka Parhaat kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
1 tlk (250 g) Pirkka maitorahkaa
1 ps (150 g) Marianne crush -karamellirouhetta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/2 ps (à 500 g ) Pirkka mansikoita (pakaste)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Puolita kohmeiset mansikat ja lisää ne rahkatäytteen päälle.

Kääri levy rullalle ja anna kääretortun mehevöityä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Lisää erilaisia vinkkejä voit etsiä

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja