Mainos

Nämä edustajat muodostavat Uusi vaihtoehto -ryhmän

5:36

Uusi vaihtoehto -ryhmään kuuluu 21 perussuomalaisista irtautunutta kansanedustajaa.

Perussuomalaisten väistynyt puheenjohtaja Timo Soini ja joukko puolueen kansanedustajia eroavat perussuomalaisista. 21 kansanedustajan ryhmässä mukana ovat Soinin lisäksi kaikki muut ministerit, muun muassa työministeri Jari Lindström, puolustusministeri Jussi Niinistö ja eurooppaministeri Sampo Terho.

Kansanedustajat perustavat uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Soinin perustama ryhmä jatkaisi mielellään Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa entisellä ohjelmalla. Mikäli Uusi vaihtoehto olisi hallituksessa yhdessä keskustan ja kokoomuksen kanssa, hallituksella olisi yhteensä 106 kansanedustajaa.

Ryhmään kuuluva kansanedustaja Pentti Oinonen sanoo, että hallitustunnusteluja on tarkoitus käydä pääministeri Sipilän kanssa vielä tänään iltapäivällä. Tarkkaa tietoa ei ole Oinosen mukaan tiedossa.

– Itse aloin miettiä tätä mahdollisuutta sunnuntai-iltana. Siinä vaiheessa, kun uutta valtuustoa alettiin äänestää ja siihen juntattiin porukkaa ihan ulkopuolelta. Tämä on vaikeaa, kun ei ole rahaa, mutta meillä on ideologia, kertoo kansanedustaja Ritva Elomaa.

Uusi vaihtoehto -ryhmään kuuluva kansanedustaja Simon Elo sanoo, että on mahdollista, että ennen seuraavia vaaleja perustetaan uusi puolue.

Seuraavat edustajat ovat tänään päivätyllä kirjeellään ilmoittaneet puhemiehelle, että he ovat perustaneet oman eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto (uv), ruotsiksi Nytt alternativ (na): Simon Elo, Sampo Terho, Vesa-Matti Saarakkala, Kimmo Kivelä, Timo Soini, Jari Lindström, Martti Mölsä, Ari Jalonen, Anne Louhelainen, Kari Kulmala, Pirkko Mattila, Jussi Niinistö, Ritva Elomaa, Kaj Turunen, Tiina Elovaara, Lea Mäkipää, Hanna Mäntylä, Maria Lohela, Reijo Hongisto, Pentti Oinonen ja .

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.