Nämä asiat jokaisen naisen tulisi tietää miesten ajatuksenjuoksusta

Naiset leimataan usein tunteellisiksi ja miehiä pidetään putkiaivoina. Asiat eivät kuitenkaan tieteelliseltä kantilta katsottuna ole aivan näin yksinkertaisia.

Naisten ja miesten erot aiheuttavat arjessa välillä kitkaa. Tuntemalla toisen sukupuolen ajatuksenjuoksua paremmin voi yhteistyökin jatkossa luistaa helpommin. Nämä asiat jokaisen naisen tulisi tietää miesten ajatuksenjuoksusta.

Miehetkin haluavat naimisiin

Uskotaan, että naiset ovat niitä, jotka haluavat vakiintua ja miehet sitä vastoin haaveilevat ikuisesta sinkkuelämästä. Tämä uskomus ei tutkimusten mukaan pidä lainkaan paikkaansa.

Proceedings of the Royal Society -julkaisussa vuonna 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan pettäminen on yleisintä alle 30-vuotiaiden miesten keskuudessa. Kun 30 vuoden rajapyykki on saavutettu, keskittyy valtaosa miehistä tutkimuksen mukaan perheeseensä. Myös miehetkin haaveilevat tämän vuoksi naimisiinmenosta – vaikkakin usein myöhemmin kuin naiset.

– Totta kai osalle miehistä sitoutuminen on vaikeampaa kuin toisille, tutkimuksessa muistutetaan.

Isyys muuttaa miestä

Mies on huomattavasti entistä kykeneväisempi yhteistyöhön muutamaa kuukautta ennen isäksi tulemista. Evolution and Human Behavior -lehdessä vuonna 2000 julkaistun tutkimuksen mukaan hormonimuutokset vaikuttavat mieheen siten, että isyyteen liitetty suojeleva käytös vahvistuu.

Isän ja pojan välisellä leikillä on merkityksensä

Isille tyypilliset tavat leikkiä lasten kanssa ovat osoittautuneet merkityksellisiksi: spontaanit ja rajut leikit, joihin liittyy leikillistä kiusaamista tekevät hyvää lapselle. Useissa tutkimuksissa on todettu, että tällaisten leikkien leikkiminen edesauttaa oppimista, lisää itsevarmuutta ja antaa eväitä itsenäisyyteen.

Miehillä, jotka ovat erityisen aktiivisia vanhempia on todettu alhaisempi testosteronitaso. Useissa tutkimuksissa on epäilty, että tämä johtuu siitä, että koska ihmislapsi on maailman vaativinta jälkikasvua, pyritään tällä käytöksellä takaamaan suvun jatkumisen turvaaminen.

Puolustamisvaistolla on vankka tausta

Miehen tehtävä on alunperin ollut hyvin vahvasti linkittynyt puolustamiseen. Koska mies on puolustanut perhettä aiemmin maailman vaaroilta, on mies myös naista taipuvaisempi väkivaltaan.

Miehelle ratkaisut ovat tärkeitä

Samanaikaisesti kun useissa tutkimuksissa on todettu naisten olevan miehiä empaattisempia, miehet ovat erityisen ratkaisukeskeisiä. Sen sijaan, että mies ajattelisi toisten tunteita, on tutkimuksissa todettu miesten panostavan ongelmien ratkaisemiseen ja sitä kautta stabiiliin lopputulokseen.

Yksinäisyys haavoittaa

Yksinäisyys on jokaiselle ihmiselle hyvin raskasta, mutta erityisesti vanhempien miesten on todettu kärsivän yksinäisyydestä. Tutkimuksissa on todettu, että miehet, jotka elävät naisen kanssa, ovat keskimäärin terveempiä ja pitkäikäisempiä kuin yksinasuvat miehet.

Tietyssä vaiheessa tunteet ovat pinnassa

Naisia pidetään miehiä tunteellisempina, mutta tietyssä vaiheessa miehet ovatkin naisia tunteellisempia. Tutkimuksissa on selvinnyt, että pienet poikalapset osoittavat tyttölapsia näkyvämmin.

Myös aikuisilla miehillä on hiukan naisia voimakkaampi tapa reagoida tunteikkaisiin asioihin, mutta vain siihen asti, kun he tiedostavat tunteensa. Vuonna 2008 Scandinavian Journal of Psychology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tarkkailtiin miesten ja naisten kasvojen ilmeitä näiden päätelmien tekemiseksi.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Livescience

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja