Nämä älypuhelimen lataukseen liitetyt myytit eivät pidäkään paikkaansa!

Puhelimen lataukseen liittyy useita uskomuksia, mutta pitävätkö ne paikkaansa?

Mitä tulee akun kestoon, on paljon pieniä sääntöjä siitä, mitä saat tai et saa tehdä älypuhelimellasi. Monet säännöistä ovat sellaisia, joita pitääkin noudattaa, mutta toiset ovat sellaisia, jotka voit painaa villaisella.

Puhelimien akut ovat kehittyneet vuosien aikana ja niistä on tullut helpompia käyttää.

Lue Mashable-sivuston paljastamat totuudet myyttien takaa!

Myytti 1: Puhelinta ei pitäisi käyttää latauksen aikana

Totuus: Voit käyttää puhelinta, kuinka paljon haluat, kunhan käyttämäsi laturi ei ole halpa kopio.

Tämän myytin taustalla on omat syynsä. Ihmiset uskovat, että puhelin voi esimerkiksi räjähtää tai antaa sähköiskun, jos sitä käyttää latauksen aikana. Näin itse asiassa kävi heinäkuussa 2013 kiinalaiselle lentoemännälle, joka käytti iPhone-puhelintaan latauksen aikana. Ma Ailun -niminen lentoemäntä menehtyi saamaansa sähköiskuun, mutta lehtitietojen mukaan sähköisku ei kuitenkaan johtunut puhelimen käytöstä latauksen aikana, vaan Ailunin käyttämästä halvasta laturikopiosta.

Myytti 2: Puhelimen lataus yli yön tuhoaa akun

Totuus: Mashable-sivuston mukaan puhelimesi on todennäköisesti viisaampi kuin luuletkaan. Kun akku on täynnä, se osaa lopettaa latauksen. 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että puhelinta kannattaisi ladata koko yötä joka yö. Akun elämä on pidempi, jos pidät puhelimen ladattuna 40:n ja 80:n prosentin välillä.

Myytti 3: Sinun ei tarvitse sulkea puhelintasi koskaan

Totuus: Puhelimesikin tarvitsee välillä taukoa. Ottaaksesi kaiken irti akun kestosta, puhelin kannattaisi sammuttaa aika ajoin – etenkin vaikkapa yöksi mennessäsi nukkumaan.

Applen asiantuntijat kehottavat sulkemaan puhelimen ainakin kerran viikossa. Tämä pätee myös Android-laitteisiin. Jo yksinkertainen uudelleen käynnistys voi auttaa parantamaan akun kestoa.

Myytti 4: Puhelinta ei kannata ladata ennen kuin akku on täysin tyhjä

Totuus: On parempi, että lataat puhelinta päivittäin kuin, että tekisit syvälatauksen aika ajoin.

Samsungin ja Applen käyttämät litiumioniakut toimivat paremmin, kun niitä ladataan. Jos annat niiden tyhjentyä jatkuvasti, niistä tulee epäluotettavia. Akullasi on rajallinen määrä latauskertoja ja joka kerta, kun se tyhjentyy kokonaan, menetät yhden kerran.

Fakta: Kuumuus tuhoaa akun

Tämä on ihan totta. Kuumuus ja tekniikka harvoin kulkevat käsi kädessä eikä tilanne ole lainkaan erilainen, kun kyseessä on akkusi. Esimerkiksi litiumioniakut lämpenevät itsestään ja kuumenevat entisestään latauksen aikana. Myös kylmä sää voi tehdä pahojaan akulle ja pakkasessa akku yleensä tyhjenee nopeammin ja voi sammua jopa kokonaan.

Lähde: Mashable

Lue myös:

    Uusimmat