Mainos

Nälkä ajoi apinat Indonesian viidakoista ihmisten ilmoille – kiväärimiehet metsästävät nyt kyläläisiä riivaavia makakeja

Sota apinoiden planeetasta on yksi tämän kesän mainostetuimpia Hollywood-elokuvia, mutta ihmiset ja apinat ovat sotajalalla muuallakin kuin valkokankaalla. Indonesiassa on laitettu kovat piippuun villiapinoita vastaan.

Boyolalin hallintoalue on kutsunut armeijan, poliisin ja paikallisia metsästäjiä auttamaan apinaongelman kitkemisessä.

Jaavanmakakit ovat tänä kesänä muodostuneet todelliseksi vitsaukseksi maailman väkirikkaimman saaren Jaavan keskiosassa sijaitsevassa Boyolalissa. Apinat ovat hyökkäilleet kyläläisten kimppuun ja tuhonneet viljelyksiä.

– Sadat apinat ovat vallanneet alueen. Annamme ampumakerhojen auttaa meitä voittamaan tämän ongelman metsästämällä niitä, Boyolalin johtaja Seno Samodro kertoi.

Kymmenet kiväärein varustautuneet miehet partioivat nyt Boyolalin alueen kyliä päivin ja öin.

Viranomaiset yrittävät keksiä apinaongelmaan myös pitkäkestoisempaa ratkaisua. Tänä kesänä ongelmaa on saattanut kasvattaa kuivan kauden aiheuttama ravinnon puute, joka on pakottanut makakit pois viidakosta etsimään ruokaa asuinalueilta.

Apinat varastavat hedelmiä ja maisseja kyläläisten viljelyksiltä ja ovat purreet tämän vuoden aikana 11:tä ihmistä.

Makakien metsästämiseen osallistuva tarkka-ampuja Kristanto kertoi, ettei apinoihin osuminen ole helppoa.

– Näimme tänään apinan, mutta kun katsoimme kohdetta kiikaritähtäimen läpi, asukkaat ajoivat apinan pois bambun avulla, joten siinä meni kohteemme, Kristanto kertoi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.