Nala-kissa katosi ruotsinlaivan autokannella jäljettömiin – onko kissa kulkeutunut auton mukana jonnekin päin Suomea vai hiippaileeko se omin tassuin Tukholmassa?

Nala-kissa pääsi omistajaltaan karkuun risteilyalus Silja Symphonyn autokannella lauantaina. Omistajan mukaan kissasta ei ole sen jälkeen havaintoja, eivätkä etsijät voi olla varmoja, onko kissa Helsingissä, Tukholmassa, vai kulkeutunut johonkin muualle.

Suomenruotsalaisen Patricia Nyholmin kadonneen kissan etsintä on tavanomaista hankalampaa. Lauantaina laivan ollessa Helsingin Olympiaterminaalissa kissan kantokopan ovi pääsi vahingossa avautumaan ja Nala-kissa hyppäsi ulos laivan autokannella.

Sen jälkeen siitä ei ole ainuttakaan näköhavaintoa, Nyholm kertoo.

Nyholm ilmoitti asiasta laivan henkilökunnalle ja he auttoivat kissan etsinnöissä, mutta tuloksetta.

– He eivät pysty tehdä enempää, Nyholm kertoo.

Kissa voinut kulkeutua autojen mukana

Ei ole varmaa tietoa, onko Nala jäänyt laivaan vai onko se kiivennyt kenties jonkun autokannella olleen ajoneuvon konetilaan.

Silja Linen viestinnästä kerrotaan, että laivallakin on oltu ihmeissään kissan katoamisesta. Miehistö tietää tapauksesta, mutta kellekään ei ole vielä tullut kissaa vastaan.

– Laivalta ei ole löydetty kissaa. Eikä ole löydetty kuolluttakaan kissaa, jos se olisi jäänyt vaikka auton alle, viestintäpäällikkö Marika Nöjd sanoo. 

Silja Line: Kissa tuskin enää laivassa

Nöjdin mukaan Nyholmin auto oli niin kutsutulla hyllypaikalla, jossa piilopaikkoja on vähän. Miehistön arvion mukaan kissa olisi huomattu, jos se olisi piileskellyt tilassa. Koko laivan kattavia etsintöjä ei ole kuitenkaan järjestetty.

Nöjdin mukaan todennäköisintä on, että kissa on kulkeutunut ajoneuvojen mukana ulos laivasta. Hän ei kuitenkaan sulje pois vaihtoehtoa, että kissa on piiloutunut erittäin hyvin ja on yhä laivan kyydissä.

– Kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia.

Kissa voi olla myös Tukholmassa

Nalaa on etsitty apujoukkojen kanssa Helsingissä, ja kissasta on jaettu etsintäkuulutusta sosiaalisessa mediassa.

Etsijät pyytävät lauantaina Silja Symphonylla ajoneuvojen kanssa matkustaneita tarkistamaan, ettei Nala ole piiloutunut autoon ja kulkeutunut sitä kautta kauemmas Suomeen tai Ruotsiin.

Autokansi on avoinna Helsingin ja Tukholman Värtahamnenissa tuntien ajan, joten kissa on voinut poistua laivalta maihin myös omin tassuin.

Nöjdin mukaan sekin on mahdollista, vaikka miehistö tai muut matkustajat olisivat todennäköisesti huomanneet sen tassuttelevan satamaan.

Nyholmin mukaan harmaanruskean raidallinen Nala on sirutettu ja rekisteröity Ruotsin eläinsuojeluyhdistyksen rekisteriin. Nyholm kuvailee Nalaa normaaliksi kissaksi, joka ei ole erityisen ujo.

– Se on todella kiltti, Nyholm kuvailee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja