Mainos

Lumet säilyvät ainakin viikon – lunta tulee vielä lisääkin

Sää ei lähipäivinä muutu miksikään. Pikkupakkanen jatkuu ja pienet paikalliset lumikuurot ovat mahdollisia. Ja tämä pätee koko maahan.

– Tällä hetkellä vallitsee kylmä koillinen ilmavirtaus, kertoo meteorologi Riikka Lahtinen.

Vähistä lumista huolissaan oleva pulkkamäkiväki voi rentoutua, sillä lumet säilyvät ainakin tulevan viikon. Pakkanen saattaa jopa hieman kiristyä viikonloppuna.

– Aamuisin voi etelä- ja keskiosassa maata olla pakkasta viidestä kymmeneen astetta. Lapissa selkeillä alueilla on enimmillään 20 pakkasta, kertoo meteorologi Lahtinen vuorokauden kylmimmistä lukemista.

Lunta tulee todennäköisesti vähän lisää, mikä ilahduttanee hiihtävää kansanosaa.

– Paikallisia pieniä lumikuuroja kuivaa pakkaslunta on tulossa siellä täällä. Enimmillään uutta lunta voi kertyä muutamia senttimetrejä, mutta lumisateet ovat hyvin paikallisia, tähdentää Lahtinen.

Sunnuntaina itä-koillinen ilmavirtaus voimistuu, ja etelärannikolle se merkitsee lunta rannikkokonvergenssi-ilmiön takia.

– Kun meri on vielä auki ja tulee sopiva kylmä ilmavirtaus, niin merestä haihtuva vesi sataa lumena rantaan, selittää meteorologi.

Viidentoista vuorokauden ennuste kertoo, että ensi viikko on vielä kylmä, mutta juuri ennen isänpäivää näyttää lauhtuvan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.