Näkökulma: Ah, ironiaa – "luusereiden sääntö" voi vihdoin tehdä Sébastien Ogierista voittajan

Kahden välivuoden jälkeen MM-kalenteriin palanneessa Meksikon rallissa on yksi voittajasuosikki ylitse muiden. Sébastien Ogier tuli takavuosina tunnetuksi siitä, että pystyi voittamaan lähtöpaikastaan huolimatta. Nyt hänen kuvittelisi jo vihdoin voittavan sen ansiostakin, kirjoittaa MTV Urheilun Mikko Hyytiä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.
To: Testi-ek klo 10 ja EK1 klo 20.45 alkaen
Pe: EK:t 2-9 klo 9.50 alkaen
La: EK:t 10-18 klo 9.50 alkaen
Su: EK:t 19-22 klo 8.50 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

– FIA haluaa tehdä rallista show’ta käyttämällä tätä sääntöä, mutta minun mielestäni se on luusereiden sääntö. Jotkut ovat tyytyväisiä voittaessaan näin, mutta minä en ole yksi heistä. En pidä tästä säännöstä. Se on typerä.

Ogierin dominoidessa MM-sarjaa Volkswagenilla kenellekään ei voinut jäädä epäselväksi, mitä mieltä hän oli vuonna 2014 käyttöön otetusta säännöstä, jonka mukaan ensimmäisen – vuosina 2015–2016 kahden ensimmäisen – kilpailupäivän lähtöpaikat määrittyvät MM-sarjan pistetilanteen mukaan.

Ylempänä olevat kommentit Ogier lausui vuonna 2014 Sardiniassa. Hän oli tuolloin avauspäivänä pahimmillaan kymmenentenä, mutta nousi iltaan mennessä sijalle kaksi, reilun 20 sekunnin päähän kärjestä. Kaksi päivää myöhemmin Ogier juhli voittoa lähes puolentoista minuutin marginaalilla.

Vuonna 2021 voittamansa kahdeksannen mestaruuden jälkeen Ogier vetäytyi osa-aikaeläkkeelle, ja viime kaudesta alkaen hän on kiertänyt vain itselleen mielekkäitä kilpailuja, joissa on mahdollisimman hyvät edellytykset menestyä.

Viime kaudella ajamissaan kolmessa sorarallissa Ogier pääsikin nauttimaan "luusereiden säännöstä" täysimääräisesti startattuaan niihin kahdeksantena tai yhdeksäntenä autona. Sijat 51, neljä ja kaksi on kuitenkin lähtöpaikkoihin peilattuna heikko saldo, olkoonkin, että kaksi ensin mainittua sijoitusta olivat seurausta rengasrikoista.

Vaikka sellainen on erittäin mahdollinen myös viikonloppuna Meksikossa, kylmä fakta on, että näistä lähtökohdista, viidenneltä lähtöpaikalta, kaikki muu paitsi voitto on Ogierin tapauksessa pettymys.

Nähtäväksi jää, joko voitto nyt tyydyttäisi Ogieriakin – lähtöpaikkasäännöstä huolimatta.

Näin voisi kuvitella, sillä ykkössija olisi hänelle jo seitsemäs Meksikossa. Maanmies ja etunimikaima Sébastien Loeb jäisi Monten tavoin tässäkin tilastossa kakkoseksi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat