Mainos

Näitä miehiä Ranska etsii – "todennäköisesti aseistettuja ja vaarallisia"

Ranskassa poliisi on julkistanut kuvan kahdesta terrori-iskun epäillyistä. Eilisessä iskussa Charlie Hebdo -satiirilehteen kuoli 12. Yli kymmenen ihmisen on kerrottu haavoittuneen.

Nuorin kolmesta Pariisin terrori-iskun epäilyistä on antautunut poliisille. Asiasta kertoivat aiemmin lähteet uutistoimisto AFP:lle, mutta myös Ranskan syyttäjän tiedottaja vahvistaa asian.

Yhden tutkimuksia lähellä olevan lähteen mukaan 18-vuotias mies antautui poliisille puoliltaöin Suomen aikaa sen jälkeen, kun hän oli nähnyt nimensä kiertävän sosiaalisessa mediassa.

Syyttäjän tiedottajan mukaan mies käveli poliisiasemalle Charleville-Mezieresissa, joka sijaitsee reilut 200 kilometriä Pariisista koilliseen.

Tiedottaja sanoi, että mies esitteli itsensä ja hänet laitettiin säilöön.

Iskusta epäillään kolmea miestä, joista kaksi muuta ovat noin kolmikymppiset veljekset. AFP:n lähteen mukaan toinen veljeksistä joutui vankilaan vuonna 2008, koska hän oli osallistunut jihadistiverkostoon, joka yritti lähettää taistelijoita Irakiin.

ABC-kanavan mukaan mies sai kuuden muun kanssa kolmen vuoden vankilatuomion terrorismista. Heitä kaikkia syytettiin noin kymmenen nuoren ranskalaismiehen lähettämisestä al-Qaida-johtaja Abu Musab al-Zarqawin joukkoihin Irakiin. Ranskalaisviranomaisten mukaan mies suunnitteli myös menevänsä kouluttautumaan Syyriaan vuonna 2005.

Poliisi julkaisi yöllä kuvat etsittävistä veljeksistä ja varoitti, että kaksikko on todennäköisesti aseistettu ja vaarallinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.