Mainos

Ranskan poliisi pyytää Twitterissä apua kuolleen terroristin tunnistamiseen

Ranskan poliisi on pyytänyt Twitterissä apua kuolleiden itsemurhapommittajien tunnistamisessa.

Poliisi julkaisi viime yönä twiitissään kuvan yhdestä Pariisin Saint-Denisin stadionilla iskeneestä itsemurhapommittajasta ja pyytää yleisöltä apua henkilön tunnistamisessa.

– Tämä henkilö on yksi kuolleista marraskuun 13. päivän iskun tekijöistä Stade de France -stadionilla. Jos tunnistat miehen, ota yhteyttä Ranskan poliisiin, lukee tviitissä.

Le Parisien -lehden siteeraamien, tutkintaa lähellä olevan lähteiden mukaan kyseessä on terroristi, jonka vierestä löytyi Syyrian passi. Tällä passilla oli tultu Kreikkaan lokakuun alussa ja haettu turvapaikkaa. Muutamaa päivää myöhemmin passin esittänyt henkilö oli saapunut Kroatiaan. 

Henkilö, jolle passi kuului, oli ranskalaisten medialähteiden mukaan Syyrian presidentin Bashar al-Assadin sotilas, joka kuitenkin kuoli jo kuukausia sitten. Itsensä surmanneen terroristin todellinen henkilöllisyys ei siis ole tiedossa. Myös toisen Stade de France -stadionin lähellä itsensä räjäyttäneen terroristin henkilöllisyys on edelleen epäselvä.

Kolme itsemurhapommittajaa iski Saint-Denisin alueella sijaitsevalle stadionille samaan aikaan kun siellä pelattiin Ranskan ja Saksan ystävyysjalkapallo-ottelua. 

Poliisilla on ollut keskiviikkoaamusta alkaen käynnissä operaatio samaisella Saint-Denisin alueella. Poliisi on iskenyt asuntoon, jossa epäillään olevan henkilöitä, joilla on yhteyksiä perjantain iskuihin. Operaation päätavoite on saada kiinni yksi perjantain iskun päätekijöistä Abdelhamid Abaaoud.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.