Mainos

Pariisin poliisioperaatiossa kuolikin kolme – video: asukkaiden arki meni uusiksi

1:24

Poliisioperaatiossa Saint-Denis'ssä Pariisissa kuoli keskiviikkona yhteensä kolme ihmistä, kertoo syyttäjä. Aiemmin on vahvistettu kahden ihmisen kuolema.

Yhden operaatiossa kuolleen henkilöllisyyttä ei ole vielä kerrottu.

Sen sijaan syyttäjä on vahvistanut tänään, että operaatiossa kuollut nainen oli Hasna Aitboulahcen. Hänen passinsa löydettiin alueelta. Eilen syyttäjä kertoi, että yksi kuolleista oli Pariisin terrori-iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud.

Aikaisempien tietojen mukaan Aitboulahcenin epäiltiin räjäyttäneen itsensä. Sukulaiset ovat kertoneet naisen radikalisoituneen vasta hiljattain. Hänen veljensä kertoi uutistoimisto AFP:lle, että sisar oli ryhtynyt käyttämään vain silmät paljastavaa niqab-huivia puoli vuotta sitten.

Asunto, jossa epäillyt piilottelivat, vaurioitui pahoin keskiviikon operaation yhteydessä, kun yksi epäillyistä räjäytti itsensä.

Lähteet: Pariisin terroristeista neljä USA:n terrorilistalla

Pariisin terrori-iskujen tekijöistä ainakin neljä oli Yhdysvaltain terroristilistalla, kertovat amerikkalaislähteet uutistoimisto Reutersille. Yhdysvaltain terrorisminvastaisen keskuksen ylläpitämällä listalla on aiemmin kerrottu olevan yli miljoona nimeä. Joidenkin henkilöiden nimi saattaa esiintyä listalla useaan otteeseen eri kirjoitusasulla.

Lähteiden mukaan lisäksi ainakin yksi hyökkääjistä oli nostettu rajatummalle lentokieltolistalle. Listalla olevat henkilöt eivät voi matkustaa Yhdysvaltoihin tai maasta pois lentämällä.

Tiedustelulähteet eivät kertoneet, ketkä Pariisin hyökkääjistä löytyivät listoilta. Lähteiden mukaan heidät oli lisätty listalle eurooppalaisten viranomaisten antamien tiedustelutietojen perusteella. 

Pariisin toissayön poliisiratsia on yksi koettelemuksista, joihin ranskalaiset saavat tottua poikkeustilan kestäessä. Kirjeenvaihtajamme kävi keskiviikkona tapahtumapaikalla kuulostelemassa asukkaiden tuntoja, josta lisää tietoa oheisella videolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.