Näitä asioita onnelliset parit tekevät

Miksi toisten onni säilyy vuodesta toiseen? Mikä heidän suhteensa salaisuus on? Lue Huffington Post -sivuston listaus seikoista, jotka onnelliset parit muistavat tehdä usein.

Ole läsnä 

Monilla pariskunnilla päivät ovat niin täysiä, että aikaa toisen huomioimiseen ei tunnu jäävän. On helppo syyttää kiirettä: kauppareissuja tai lasten harrastuksia. Toisen seura ei liioin innosta, jos tämä ei saa naamaansa irti puhelimestaan tai läppäristään.

Yhteyttä toiseen voi kuitenkin kohentaa vähällä: varatkaa aikaa yhdessä ilman älypuhelimia tai TV:tä. Kohdatkaa toisenne, katsokaa toisianne silmiin, jutelkaa ja olkaa läsnä. Jo vain 15 minuutin yhteinen päivittäinen aika ja jakamaton huomio puolisolle voi lisätä onneanne.

Unohda kaikki muu

Töistä palatessa pieni suukko tai halaus riittää osoitukseksi, että kotiin on onnellista tulla. Arjesta huolimatta onnellisessa suhteessa hellyydenosoitukset halutaan muistaa, ja edes toviksi pistää syrjään kaikki muu. Varsin usein unohtuu, että pelkkä kaunis tervehdys ja iloinen hymy kumppanille ilostuttavat.

Yllätä ja ilahduta

Parisuhteessa on tarkoitus tehdä toisenkin elämästä nautittavaa – ei etsiä vain itsekästä hyvää. Vaikka olisitkin hoitanut päivän askareet, mieti, voisitko ilahduttaa puolisoasi vielä jotenkin. Valmista iltatee, väsää herkullinen voileipä, ripusta pyykit tai tartu kultaasi kädestä. Onnelliset parit huomioivat tosiaan vastavuoroisesti, sillä kummatkin ymmärtävät pienten tekojen arvon.

Kiitä

Arvostuksen osoittaminen ei tarvitse olla maailman suurin asia. Pienikin kiitoksen sana voi olla joskus korvaamaton. Mietipä itse: jos saat edes yksinkertaisen kiitoksen, se tuntuu takuulla hyvältä.

Usein kiitos ruokkii kiitosta – kumppanisi osaa ehkä myös arvostaa sinua yhä enemmän. Kiittää voi myös mieleenpainuvasti: kiitä siippaasi joskus perheen tai ystävien kuullen tai jätä vaikka kiitoslappu jääkaapin oveen!

Sano "kyllä"

Liian usein, lähes automaattisesti, moni kieltäytyy ehdotetuista asioista. Arjen keskellä on helppo todeta, ettei tässä kuitenkaan ehdi. Varo urautumasta vanhaan kaavaan. Oli kyse sitten spontaanista seksistä, kävelylenkistä tai vaikka teatteri-illasta, suostu puolisosi ehdotuksiin. Vaikkei joskus huvittaisi tai muka olisi aikaa, kokeile silti – ehkä huomaatkin, että se kannatti. Onnelliset parit tekevät yhdessä, usein spontaanistikin jotain hauskaa tai hullua. Elämän ei tarvitse olla niin vakavaa!

Kommunikoi reilusti

Hyvissä suhteissa kommunikoidaan. Jos töissä menee myöhään tai ilta kaverin luona venyy, kannattaa ilmoittaa kumppanille. Selkkaukset voi välttää suoraan vastaamalla tai tekstaamalla. Toimi puolisoasi kohtaan yhtä kunnioittavasti kuin mitä käyttäytyisit ystäviäsi tai kavereitasi kohtaan. Onnellisissa suhteissa kommunikaatio on avointa ja reilua.

Suutele

Milloin viimeksi suutelit kumppaniasi – kunnolla? Kiireen keskellä pieni suukko tai pusu on tyhjää parempi, mutta testaa mitä hiukan pidempi suudelma saa teissä aikaan.. Onnellisissa suhteissa aisteja ruokitaan ja kummatkin haluavat antaa kosketukselle aikaa.

Lähde: huffingonpost.com 

Kuvat: Colourbox.com

Kliininen seksologi Tarja Santalahti vieraili Studio55.fi-ohjelman lähetyksessä huhtikuussa 2014. Keskustelun aiheena olivat seksiterapia ja haluttomuusongelmat. Katso video alta.

Halu hukassa - mistä se löytyy? 23:06

Lue myös:

    Uusimmat