Naisystävä iski pitsaveitsen miehen selkään – kumpikin yritti piilotella tapausta yhteisen kannabisviljelmän vuoksi, mutta vasikka-herja vei vankilaan

Nainen puukotti miesystäväänsä alaselkään aiheuttaen tälle vakavan vamman. Pariskunta yritti selitellä tapahtunutta oikeudessa parhain päin, mutta nainen sai lopulta tuntuvan vankeustuomion.

Tapaus sattui Joensuussa viime helmikuussa. Kumpikin  osapuoli oli tilanteessa päihtynyt ja tapahtunutta oli edeltänyt riita. Jossain vaiheessa mies sai selkäänsä iskun keittiöveitsestä. Teon jälkeen nainen toi miehelle puhelimen sekä pyyhkeen verenvuodon tyrehdyttämiseksi. Mies soitti hätäkeskukseen ja hänet kiidätettiin ambulanssilla tehohoitoon.

Onnekkaasti isku ei vahingoittanut sisäelimiä hengenvaarallisesti, vaikka lääkärinlausunto korostikin piston vaaraa miehen hengelle.

Nainen haukkui hätäpuhelulla miestä "vasikaksi"

Nainen ja mies kiistivät kumpikin rikoksen. Heidän kertomansa mukaan nainen oli ollut leikkaamassa pitsaa, kun pienessä keittiössä kääntyessään vahingossa puukotti jääkaapilla ollutta miestä. Oikeus kuitenkin piti väitettä epäuskottavana, sillä sen mukaan pelkässä kääntymisliikkeessä ei voinut syntyä sellaista voimaa, että mainitunlainen vakava pistovamma olisi syntynyt.

– Lisäksi [nainen] on [miehen] hätäkeskukseen soittaessa tallenteiden mukaisesti kutsunut [miestä] vasikaksi, mikä tukee [naisen] teon olevan muuta kuin vahingossa tehty veitsen osuminen [mieheen], tuomiossa todetaan.

Oikeus katsoi naisen puukottaneen miestä pikaistuksissaan riidan yhteydessä veitsellä, jolla oli leikkaamassa pitsaa.

Pariskunta suojeli kasvattejaan poliisilta

– [Mies] ja [nainen] ovat heti äkkipikaisen teon jälkeen säikähdyksestä selvittyään pyrkineet yhdessä selittämään tekoa vahingoksi turvatakseen yhteisen elämän jatkumisen ja [naiselle] aiheutuvan ankaran rangaistusseuraamuksen sekä he ovat halunneet välttää poliisin paikalle tulon asunnossa olleen kannabisviljelmän paljastumisen takia. Varsin todennäköisesti edellä mainituista syistä [mies] ei ole vaatinut [naiselle] rangaistusta eikä korvaamaan aiheutuneita vahinkoja, oikeus arvioi.

Vuonna 1987 syntynyt Jaana Johanna Kopsala tuomittiin tapon yrityksestä 3 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen. Teossa käytetty keittiöveitsi palautettiin miehelle.

Pariskunta on tuomion mukaan ollut jo useamman vuoden parisuhteessa ja olivat nyttemmin menneet kihloihin.

Lue myös:

    Uusimmat