Mainos

Naistenviikolla naiset itkevät vuolaimmin idässä

Perinteinen naistenviikko alkoi tänään rajuilla ukkosilla ainakin idässä. Naistenviikkoa kutsutaan yleisesti runsassateiseksi ja vanha sanonta kuuluukin, että naistenviikolla sateet johtuvat naisten itkusta.

– Kainuussa, Pohjois-Karjalassa, Pohjois ja Etelä-Savossa on tullut tänään päivällä rajuja ukkoskuuroja, meteorologi Aleksi Jokela kertoo

Itään on luvattu jälleen jopa kuukauden sademääriä kerralla ihan lähipäivien aikana.

Naistenviikolla almanakassa vietetään pelkästään naisten nimipäiviä. Tänään nimipäiväänsä viettävät esimerkiksi Riikka ja naistenviikon lopettaa ensi keskiviikkona Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi ja Krista.

Lännessä poutaista, idässä sataa

Ilmatieteen laitoksen mukaan Naistenviikon sateiseen säähän sisältyvä perusajatus on kohdallaan, koska keski- ja loppukesällä eletään vuoden runsassateisimpia aikoja, joka näkyy pitkän ajan tilastoissa.

Täysin poutaisia naistenviikkoja on Ilmatieteenlaitoksen mukaan keskimäärin kerran 10 vuodessa. Tyypillisintä on, että naistenviikolla sataa kolmena tai neljänä päivänä. Niin on käymässä nytkin.

– Eniten idässä sataa tänään, huomenna ja ylihuomenna. Loppuviikolla sentään idässä poutaantuu, Aleksi Jokela kertoo.

Lännessä on enimmäkseen poutaista tällä viikolla, mutta Pohjanmaalla tulee huomenna vettä.

– Lappikin näyttäisi säästyvän runsaammilta kyyneleiltä, mutta kyllä sielläkin voi sateita tulla sekä itärajan tuntumassa että Pohjois-Lapissa, Jokela ennustaa.

Sunnuntaina, Leena, Matleena ja Leenin sekä Lenitan nimipäivänä, on poutainen päivä lähes koko maassa.

Naistenviikon päättää perinteisesti Jaakon nimipäivä, jolloin sanonnan mukaan Jaakko heittää kylmän kiven veteen. Sanonnan mukaan siitä päivästä lähtien uimavedet lähtevät viilenemään.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.