Naisten jääkiekko-ottelu sai karmivan käänteen – Ilveksen pelaaja ambulanssiin: "Ei kuulu jääkiekkoon"

Tampereen Ilveksen ja Turun Palloseuran välinen naisten jääkiekkoliigan ottelu päättyi sunnuntaina rumalla tavalla. Ilveksen Emilia Varpula joutui TPS:n pelaajan koston jälkeen ambulanssilla jatkotutkimuksiin.

Ilves haki lauantaina Turusta 3–2-vierasvoiton, ja sunnuntaina Ilves päihitti TPS:n kotonaan Tampereella 3–0. Tamperelaisten sunnuntaista voittoa varjostivat kuitenkin lopun murheelliset tapahtumat.

Ilveksen Emilia Varpula oli saamassa loppuhetkillä kahden minuutin rangaistusta sääntöjen vastaisesta taklauksesta. TPS:n pelaaja lähti kostamaan tekoa, ja Varpula sai ikävän tällin.

Tapahtumat riistäytyivät käsistä, kun pelikellossa oli aikaa enää yhdeksän sekuntia. TPS:n Maija Otamo sai 5+20 minuutin pelirangaistuksen väkivaltaisuudesta. Ilveksen Elli Suorannalle ja TPS:n Estelle Duvinille puolestaan jaettiin 5+20 minuutin pelirangaistukset tappelusta. Kyseiset kolme isoa rangaistusta menevät kurinpidon käsiteltäviksi.

Kun mukaan ynnätään Ilveksen Varpulan taklauksesta saama kakkonen, yhdeksän sekuntia ennen loppua jaettiin kaikkiaan 77 jäähyminuuttia.

– Tilannehan oli sellainen, että meidän pelaajamme oli saamassa kaksiminuuttista sääntöjen vastaisesta taklauksesta. Naisten jääkiekossa ei saa taklata, ja oli sellainen tilanne, että taklaus tuli. Toinen pelaaja lähti kostamaan sitä, ja siitä syntyi mylläkkä, Ilveksen päävalmentaja Linda Leppänen kuvaa.

21-vuotias Varpula vietiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin. Leppänen ei sanojensa mukaan ole ollut tuoreeltaan Varpulan kanssa yhteydessä eikä halua muutenkaan kommentoida pelaajan terveystilannetta. Asiasta ensin uutisoineen Aamulehden mukaan Leppänen olisi sanonut Varpulan saaneen ainakin aivotärähdyksen, mutta Leppänen painottaa, ettei hänellä ole todellisuudessa asiasta tietoa.

"TPS tosi pahoillaan"

Leppänen kertoo, että tapaus käytiin TPS:n valmennusryhmän kanssa heti tapahtumahetkellä läpi.

– He ovat tosi pahoillaan tilanteesta.

Leppäsen puolesta TPS:ää kohtaan ei jää tapauksesta pahaa verta vastaisuuteen.

– Itse haluan, että jääkiekossa kunnioitetaan vastustajaa, tuomareita, pelaajia ja kaikkia, ketkä siihen kuuluvat. Toivon, että he hoitavat oman roolinsa tavallaan. Kurinpito antaa rangaistukset omalla käytännöllään, jos näkee aiheelliseksi.

– Toivon, että jatkossa ei tällaisia tilanteita tulisi. Tällainen ei kuulu minun mielestäni jääkiekkoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja