Naista videolla kourinut F1-kuski menetti unelmapaikan Mercedeksellä – venäläiskuskin isä olisi huhujen mukaan maksanut maltaita yhdestä testipäivästä

F1-mestaritalli Mercedes on kaikessa hiljaisuudessa vetäytynyt venäläiskuski Nikita Mazepinin ajattamisesta ensi viikon nuorten kuljettajien testissä tämän aiheutettua kohun somevideollaan, mutta tallin mukaan tapaus ei liity peruutukseen mitenkään.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes ilmoitti perjantaina, että sen autoa ensi tiistain testipäivässä Abu Dhabissa ajavat Formula E -sarjassa kisaava varakuski Stoffel Vandoorne ja hollantilaislupaus Nyck de Vries. Aiemmin tiimin oli tarkoitus järjestää Mazepinille paikka ajaa autoa.

Päätöksen voi olettaa liittyvän Mazepinin aiemmin viikolla aiheuttamaan kohuun. 21-vuotias kuljettajan Instagram-tilille ilmestyi video, jossa hän kourii samassa autossa takapenkillä istuvaa naista rinnoista.

Mazepin sai asiasta toruja tulevalta F1-talliltaan Haasilta ja pyysi tapausta anteeksi. Myöhemmin sama nainen otti vastuun videon julkaisemisesta Mazepinin Instagram-tarinoissa.

Testipäivän peruminen ei kuitenkaan Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan liity mitenkään Mazepinin somekäyttäytymiseen.

– Ei, sillä ei ole mitään tekemistä hänen toimiensa kanssa, Wolff vakuutti Sky Sportsin haastattelussa Motorsport.comin mukaan.

– Meillä oli hänen kanssaan testiohjelma, että hän ajaa vuoden aikana kaksi vuotta vanhaa autoamme. Päätimme kuitenkin nuorten kuljettajien testin kokoonpanomme viime päivien aikana, ja mahdollisuuden tarjoaminen Stoffelille ja Nyckille on hyvä juttu, Wolff jatkoi.

Mercedes menettää testipäivän perumisessa isot rahat, sillä huhujen mukaan kuljettajan isä, venäläismiljardööri Dmitri Mazepin olisi maksanut yhdestä ajopäivästä mestaritallille miljoona euroa. F2-sarjassa tällä kaudella kilpaillut Nikita Mazepin nousee ensi kaudeksi F1-sarjaan Haasin kuskina.

Lue myös:

    Uusimmat