Näistä syistä Yhdysvaltojen ulkoministeri saapuu Suomeen – tämä kaikki tiedetään nyt

Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken saapuu yllättäen ensi viikolla Suomeen 1:58
Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken saapuu yllättäen ensi viikolla Suomeen

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken on tulossa tällä viikolla vierailulle Suomeen. 

Ministeri Blinken vierailee torstain ja perjantain aikana Helsingissä, jossa hän Yhdysvaltojen mukaan korostaa vahvaa kahdenvälistä suhdettaan uusimman Nato-liittolaisensa kanssa.

Perjantaina ministeri tapaa Suomen pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.).

Lisäksi perjantaina Blinken pitää Helsingissä puheen, jossa hän haluaa korostaa kaikkia niitä tapoja, joilla Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan on ollut strateginen virhe.

Blinkenin kerrotaan korostavan jatkuvia pyrkimyksiä tukea Ukrainaa puolustamaan aluettaan, itsemääräämisoikeuttaan ja demokratiaansa oikeudenmukaiseen ja kestävään rauhaan pyrkiessään.

– Vierailu Suomeen on tietysti tärkeä asia, Haavisto kommentoi asiaa MTV Uutisille.

Hänen mukaansa vierailu tarjoaa mahdollisuuden käydä keskustelua maiden keskinäisestä yhteistyötä, Ukrainan tukemisesta sekä ylipäänsä Euroopan ja Yhdysvaltain välisisestä suhteesta.

– Erittäin tärkeä merkitys Suomen ja Yhdysvaltain suhteille, Haavisto luonnehtii vierailua.

– Yhdysvallat on Suomen keskeinen liittolainen. Vierailu on osoitus kahdenvälisen suhteemme vankasta perustasta.

– Nykyisessä turvallisuustilanteessa yhä syvenevät säännölliset keskustelut Yhdysvaltojen kanssa ovat tärkeitä, ulkoministeri Haavisto kuvaili vierailua Ulkoministeriön tiedotteessa.

Yhdysvallat kertoo Blinkenin vierailevan Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa maanantain ja perjantain välisenä aikana. Suomessa hän vierailee viimeiseksi.

Yhdysvaltain ulkoministeri on viimeksi vieraillut Haaviston käsityksen mukaan Suomessa neljä vuotta sitten. Blinkenille vierailu olisi ensimmäinen ulkoministerin virassa.

Lue myös:

    Uusimmat