Yhdysvaltain ulkoministeri Blinken Suomeen – ulkoministeri Haavisto: "Erittäin tärkeä merkitys"

Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken saapuu yllättäen ensi viikolla Suomeen 1:58
Näin Pekka Haavisto kommentoi Blinkenin vierailua MTV Uutisille.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken tulee vierailulle Suomeen.

Vierailun on määrä tapahtua viikon päästä. Yhdysvallat kertoo, että Blinken vierailee Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa 29. toukokuuta ja 2. kesäkuuta välisenä aikana. Suomessa hän vierailee viimeiseksi.

Blinken tapaa Suomessa pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.)

– Vierailu Suomeen on tietysti tärkeä asia, Haavisto kommentoi asiaa MTV Uutisille.

Hänen mukaansa vierailu tarjoaa mahdollisuuden käydä keskustelua maiden keskinäisestä yhteistyötä, Ukrainan tukemisesta sekä ylipäänsä Euroopan ja Yhdysvaltain välisisestä suhteesta.

– Erittäin tärkeä merkitys Suomen ja Yhdysvaltain suhteille, Haavisto luonnehtii vierailua.

Yhdysvaltain ulkoministeri on viimeksi vieraillut Haaviston käsityksen mukaan Suomessa neljä vuotta sitten. Blinkenille vierailu olisi ensimmäinen ulkoministerin virassa.

Yhdysvallat kertoo, että Blinken pitää ensi viikon perjantaina Helsingissä puheen, jossa korostaa tapoja, joilla Venäjän vihamielisyys Ukrainaa kohtaan on ollut strateginen virhe. Puhe tulee myös käsittelemään sitä, miten Ukrainan tukeminen rauhan saavuttamiseksi tulee jatkumaan.

– Yhdysvallat on Suomen keskeinen liittolainen. Vierailu on osoitus kahdenvälisen suhteemme vankasta perustasta. Nykyisessä turvallisuustilanteessa yhä syvenevät säännölliset keskustelut Yhdysvaltojen kanssa ovat tärkeitä. Olen tyytyväinen saadessani toivottaa ulkoministeri Blinkenin tervetulleeksi Suomeen ja jatkaa vuoropuhelua kanssaan, Haavisto kuvaili vierailua myöhemmin tiedotteessa.

Haavisto tapaa Yhdysvaltain ulkoministeri Blinkenin 13:55
Haavisto tapasi Yhdysvaltain ulkoministeri Blinkenin viime joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat