Näistä merkeistä tiedät olevasi hyvä kuuntelija

Yhdeksän merkkiä osoittavat, että olet hyvä kuuntelija.

Usein ihmiset kehuvat omia kuuntelutaitojaan, mutta tutkimusten mukaan ihminen kuuntelee keskimäärin vain 25 prosentin tehokkuudella. Tämä tarkoittaa sitä, että todella paljon informaatiota katoaa suoraan toisesta korvasta ulos.

1. He ovat läsnä hetkessä

Hyvä kuuntelija ei näppäile puhelintaan tai kiinnitä jatkuvasti huomiota ulkopuolisiin tekijöihin. Hän on läsnä hetkessä ja hän todella keskittyy kuuntelemaan ystäviään ilman mitään häiriötekijöitä.

2. He ovat empaattisia

Hyvä kuuntelija todella ymmärtää, mitä toinen haluaa sanoa. Et välttämättä osaa täysin samaistua hänen kokemukseensa, mutta olet kuitenkin myötätuntoinen.

3. He ovat sinut itsensä kanssa

Hyvä kuuntelija tuntee itsensä hyvin. Hyvä kuuntelija myös tajuaa, ettei voi joka hetki rekisteröidä kaikkia mahdollisia sanoja.

4. He ovat avoimia

Hyvä kuuntelija tietää, ettei jokainen keskustelu välttämättä päädy siihen, että ongelmalle löytyy ratkaisu. Tämän tiedon ansiosta hyvä kuuntelija todella antaa keskustelukumppanilleen tilaisuuden puhua hänelle aiheesta kuin aiheesta.

5. Heillä on tunneälyä

Tunneäly parantaa vuorovaikutusta. Jos mietit keskustelun aikana, mitä sanot seuraavaksi, niin tällöin et kuuntele tarpeeksi hyvin. Hyvä kuuntelija keskittyy tilanteeseen ja sanoo sanottavansa vasta, kun toinen on lopettanut puheenvuoronsa.

6. He kysyvät kysymyksiä

Hyvät kuuntelijat osaavat kysyä hyödyllisiä ja täsmällisiä jatkokysymyksiä.

7. He ymmärtävät muiden näkökulman

Ystävä saattaa avautua keskustelun aikana myös sellaisista aiheista, jotka eivät välttämättä kuulosta korvaasi hyvältä. Hyvä kuuntelija ei sulje korviaan esimerkiksi rakentavalta palautteelta, vaan yrittää myös ymmärtää toisen ihmisen näkökulman asioihin.

8. He ovat sinut tunteidensa kanssa

Hyvät kuuntelijat omaksuvat tunteensa, niin epämiellyttävät kuin ihanatkin.

9. He ovat hyviä johtajia

Erään tutkimuksen mukaan johtamistaitojen ja kuuntelutaitojen välillä on ilmiselvä yhteys.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja