Näissä paikoissa Helsingissä voi joutua rikoksen uhriksi

Juha Laaksonen Helsingin poliisista kertoo, että Helsingin rikostilastoissa ei moneen vuoteen ole tapahtunut mitään merkittävää muutosta. Laaksosen mukaan Helsingin keskusta on kaupungin tapahtumarikkain alue, mutta siihen löytyy järkeviä syitä.

– Siellä missä on ihmisiä myös tapahtuu. Helsingin keskustan Kallio−Sörnäinen ja Kamppi−Kluuvi -alueilla on paljon ravintola- ja muuta vapaa-ajan palvelua. Lisäksi ne ovat liikenteen solmukohdat, kun ihmisiä kulkee Kampin kauppakeskuksen ja rautatieaseman läpi jatkuvasti, kertoo Juha Laaksosen Helsingin poliisista.

Kaisaniemen puisto on rauhoittunut

Laaksosen mukaan vaarallisena tunnettu Kaisaniemen puisto on saanut osittain syyttä suotta vaarallisen maineen. Puisto on rauhoittunut vuosien takaisesta tilanteesta. Nykyisin puisto saattaa olla rauhaton ajoittain, silloin kun sinne kokoontuu antisosiaalisesti käyttäytyviä nuoriso- ja muita porukoita.

Laaksonen painottaakin, että kaupunkilaisjärjen käyttö on sallittua.

– Kun käyttää valtaväyliä eikä aseta itseään otolliseksi rikoksen kohteeksi, niin sillä pärjää, Laaksonen sanoo.

Yleinen hyvä kunto helpottaa kaupungilla liikkumista

– Ihmismassan keskellä ne ihmiset, jotka liikkuvat vilpillisin mielin, valitsevat usein sen helpoimman rikoksen kohteen, Laaksonen muistuttaa.

Vuonna 2010 Helsingissä sattuneista pahoinpitelyistä ja ryöstöistä 75 prosenttia tapahtui yksityisasunnon ulkopuolella. Pahoinpitelyistä noin 15 prosenttia tapahtui ravitsemusliikkeissä.

Useat yleisellä paikalla tapahtuvat pahoinpitelyt ja ryöstöt ajoittuvat ilta- ja yöaikaan, ja useimmiten alkoholilla ja päihteillä on tavalla tai toisella tekemistä asian kanssa.

Kaupungin keskustan ulkopuolelta Laaksonen mainitsee Itäkeskuksen ja Kontulan paikkoina, jotka myös oireilevat ajoittain. Laaksosen mukaan Helsingissä ei ole sellaisia paikkoja tai alueita, joita pitäisi erityisesti välttää.

Studio55.fi/ Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja