Näissä asioissa naiset ovat taitavampia kuin miehet

Kansainvälinen Socyberty.com-sivusto listasi lähinnä Yhdysvalloissa tehtyjen tutkimusten perusteella kymmenen asiaa, joissa naiset ovat parempia kuin miehet.

1. Autolla ajaminen

Tämä tutkimus romuttaa myytin, jonka mukaan naiset ovat huonoja kuskeja. Carnegie Mellon yliopiston tutkijat kävivät läpi runsaasti liikenteeseen liittyvää tilastoja. He huomasivat, että miehet kuolevat auto-onnettomuudessa 77 prosenttia todennäköisemmin kuin naiset.

2. Huomiokyky

Ohio Staten yliopiston psykologian tutkija tuli siihen tulokseen, että naiset ovat miehiä tarkkasilmäisempiä. Naiset pystyvät jälkeenpäin kuvailemaan tarkemmin henkilön ulkonäköä nähtyään tämän yhden ainoan kerran.

3. Yhteistyö

Edinburghin ja Lausannen yliopistoissa tehdyt tutkimukset osoittivat, että naiset tekevät yhteistyötä paremmin kuin miehet. Tutkimuksessa seurattiin sadan sveitsiläisopiskelijan pelaamista. Naiset tekivät yhteistyötä lähes kaksi kertaa useammin kuin miehet.

4. Syöminen

Minnesotan yliopiston tutkimuksessa oli koekaniinina 14 000 amerikkalaista. Miehet syövät usein mielellään pakastepitsaa ja lihaa, kun taas naiset popsivat mieluummin hedelmiä ja vihanneksia.

5. Nopeus

Aika on arvokasta, ja naiset käyttävät sitä tehokkaammin. Vanderbiltin yliopiston tutkijat totesivat, että naiset pärjäsivät miehiä paremmin älykkyystesteissä, joissa oli aikaraja. Kun aikarajaa ei ollut, miesten ja naisten tulokset olivat yhtä hyviä.

6. Ihmissuhteet

Ihmissuhdekeskustelut saavat useat miehet kurtistamaan kulmiaan. Tutkimuksessa, jossa seurattiin 97 amerikkalaista pariskuntaa, naiset olivat miehiä tarkkanäköisempiä kuvaillessaan suhdettaan. Naiset kuvailivat kumppanistaan tekemiä havaintoja täsmällisemmin kuin miehet.

7. Kommunikaatio

Kalifornian yliopiston neuropsykiatri osoitti tutkimuksessaan, että naiset voivat käyttää päivässä 20 000 sanaa ja miehet 7 000 sanaa. Ero on enemmän biologinen kuin sosiaalinen ja alkaa niinkin aikaisin kuin sikiövaiheessa.

8. Oppiminen

Useassa maailman kolkassa tytöt saavat parempia kouluarvosanoja kuin pojat. Brittitutkimuksessa naispuoliset oppilaat jakoivat keskenään ideoitaan ja kokemuksiaan miehiä menestyksekkäämmin, ja näin ollen oppivat heitä tehokkaammin.

9. Sijoittaminen

On totta, että suurin osa osakesijoittajista on miehiä. Mutta ne muutamat naiset, jotka sijoittavat, pärjäävät paremmin kuin miespuoliset kollegansa. Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan naiset tienaavat sijoittajina keskimäärin 1,4 prosenttia enemmän kuin miehet.

10. Stressinsietokyky

Kalifornian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa löydettiin biologisia ja käytöksellisiä eroja siinä, miten miehet ja naiset käsittelevät stressiä. Stressaavissa tilanteissa naiset hakevat kontaktia toisiin ihmisiin ja etsivät sosiaalista tukea. Se on psykologisesti parempi tapa sietää stressiä kuin miesten tappele tai pakene -keino.

Lähde: www.socyberty.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja