Naisrakkaus kukoistaa! Katariina Souri valmistautuu häihinsä – liittyi takaisin kirkkoon

Katariina Souri ja hänen rakkaansa Eliya Zweygberg sanovat toisilleen tahdon syyskuun alussa. Parisuhteen rekisteröinnin kynnyksellä Souri on kokenut erityisesti kirkon suhtautuneen positiivisesti naisten väliseen rakkauteen.

Katariina Souri , 47, saapui Westerbackin Pride-juhlaan torstaina yhdessä 18 vuotta nuoremman rakkaansa Eliya Zweygbergin kanssa. Pari on astumassa avioliittoon syyskuun alussa, mutta häävalmistelut eivät stressaa nuorta paria liialti.

– Valmistelut etenevät tasaisesti. Kutsut pitäisi nyt laittaa matkalle. Olen sellainen, että teen kaikkea sitä luovaa suunnittelua, mutta organisointi ja järjestelmällinen tekeminen ovat haastavia minulle, Souri nauraa.

Koska tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole vielä astunut voimaan häiden aikaan, rakastavaiset eivät astu avioliittoon vaan rekisteröivät parisuhteensa.

Rekisteröinnin jälkeen Souri ja Zweygberg kuitenkin menevät kirkkoon, missä on rukoushetki.

– En ole kirkossa mennyt koskaan aiemmin naimisiin, kolmasti naimissa ollut Souri nauraa.

– Liityin nyt takaisin kirkkoon, mihin liittyi osittain luterilainen kirkko ja erityisesti arkkipiispa Kari Mäkinen ja Helsingin piispa Irja Askola. He ovat tuoneet hienosti esille seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ja ylipäätänsä vähemmistöryhmien tasa-arvoa. Se on sellaista arvojohtajuutta, joka on kirkon käsissä, hän vakavoituu.

Kun pari kertoi naimisiinmeno aikeistaan, twiittasi evankelisluterilainen kirkko heille onnittelut.

– Se oli mielestäni upea juttu. Maailma on muuttunut paljon, Souri toteaa.

– Koen ensisijaisesti, että kirkon puolelta tulee hyväksyntää, vaikka toki sielläkin on moniäänisyyttä.

Kaksikon yhteiselo on sujunut kivuttomasti ja Zweygberg kertoo tulevansa hyvin toimeen Sourin lasten 12-vuotiaan Kianan ja 24-vuotiaan Kasimirin kanssa. Ennen häitä naiset lähtevät asuntovaunulla Suomi-kierrokselle. Mukaan camping-reissulle lähtevät Kiana ja yksi perheen kolmesta koirasta.

– Haasteet ovat siinä, että ollaan niin boheemeja, että kaikki on mullin mallin. Mutta siihen ei sukupuoli liity, Souri toteaa.

Souri on nyt ensimmäistä kertaa suhteessa naisen kanssa. Hän ei kuitenkaan halua lähteä korostamaan sukupuolta liikaa.

– Kun takana on kolme avioliittoa miesten kanssa ja monta muuta suhdetta, niin olen kyllä tosissani yrittänyt sitoutua parisuhteeseen aiemmin siinä kuitenkaan onnistumatta, Souri miettii.

– Ehkä nyt ymmärrän joitakin asioita, minkä takia aiemmin ei ole onnistunut. En tiedä vaikuttaako sukupuoli asiaa vai ei, eikä sillä ole mielestäni juurikaan väliä. Oman seksuaalisen suuntautumisen lokeroinnilla tai leimaamisella ei ole minulle merkitystä. Kyse on ihmisistä.

Lue myös:

    Uusimmat