Naisen kanssa avioitunut Katariina Souri IL:lle: "En ole koskaan ajatellut, että olen täysin hetero"

Ikäero mietitytti 18 vuotta nuoremman naisen kanssa avioitunutta kirjailija-kuvataiteilijaa sukupuolta enemmän.

Katariina Souri puhuu Iltalehdessä rakkauselämästään. Souri, 48, avioitui 18,5 vuotta nuoremman Eliya Zweygbergin kanssa syksyllä.

Haastattelussa Souri nauraa ajatukselle, että rakastuttuaan naiseen hän olisi "tullut kaapista ulos".

– En ole koskaan ajatellut, että olen täysin hetero. Minulle on ollut selvää, että sukupuoli ei ole koskaan ollut määräävä asia siinä, keneen rakastun, hän sanoo.

– Eliyan ikä mietitytti. Hän on minua 18,5 vuotta nuorempi. Itse olen 48-vuotiaana keski-ikäinen. Keski-iässä elämänkatsomus muuttuu ja elämää tulee mietittyä erilaisesta näkövinkkelistä. Hyvällä tsägällä tässä iässä on elämää puolet jäljellä.

Katariina Souri paljasti jo kesäkuussa, että parisuhteen rekisteröinnin jälkeen he menevät kirkkoon, jossa järjestetään rukoushetki. 

– En ole kirkossa mennyt koskaan aiemmin naimisiin, kolmasti naimisissa ollut Souri kertoi naureskellen MTV:lle kesäkuun lopussa. 

Souri kertoi myös liittyneensä takaisin kirkkoon.

– Siihen liittyi osittain luterilainen kirkko ja erityisesti arkkipiispa Kari Mäkinen ja Helsingin piispa Irja Askola. He ovat tuoneet hienosti esille seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ja ylipäätänsä vähemmistöryhmien tasa-arvoa. Se on sellaista arvojohtajuutta, joka on kirkon käsissä, hän kertoi.

Kun pari kertoi naimisiinmenoaikeistaan, twiittasi evankelisluterilainen kirkko heille onnittelut.

– Se oli mielestäni upea juttu. Maailma on muuttunut paljon. 

Kaksikon yhteiselo on sujunut mallikkaasti, ja Zweygberg on kertonut tulevansa hyvin toimeen myös Sourin lasten 12-vuotiaan Kianan ja 24-vuotiaan Kasimirin kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat