Mainos

Naispotilaan raiskauksesta epäillyillä rikostaustaa, tutkinta loppusuoralla – poliisi: Miehiä ei tarvinnut pitää vangittuina

0:24

Oulun yliopistollisessa sairaalassa tapahtuneeksi epäillyn raiskauksen esitutkinta on loppusuoralla. Teosta epäillään kahta miestä, joilla molemmilla on rikostaustaa. Tutkinnanjohtajan mukaan miesten rikoshistoria ei kuitenkaan liity nyt tutkittavaan rikokseen.

Video: MTV Uutiset kertoi epäiltyjen vangitsemisesta tuoreeltaan. Miehet on sittemmin vapautettu tutkintavankeudesta.

Rikoksen epäillään tapahtuneen sairaalan yhteispäivystyksessä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä viikko sitten. Uhrina oli sairaalaan hoitoon tullut nainen, joka oli sijoitettuna erilliseen huoneeseensa.

Nainen oli havahtunut siihen, että kaksi miestä kohdistaa häneen seksuaalista väkivaltaa. Nainen oli alkanut huutaa, minkä jälkeen miehet olivat poistuneet paikalta.

Poliisille tieto tapahtuneesta tuli sairaalan henkilökunnalta. Miehet otettiin sen jälkeen kiinni sairaalan alueelta. He eivät kuulu sairaalan henkilökuntaan.

Viime viikolla miehet passitettiin tutkintavankeuteen. Oulun poliisi tiedotti eilen, että miehet on sittemmin vapautettu.

Molempia epäillään raiskauksesta ja varkauden yrityksestä

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Eveliina Karjalainen kertoo, että miesten vangittuna pitämiselle ei ollut enää esitutkinnallisia tarpeita. Tutkinta on loppusuoralla, eikä poliisi usko, että miesten tarvitsisi odotella mahdollista oikeudenkäyntiä vangittuina.

Molempia miehiä epäillään kahdesta rikoksesta. Rikosnimikkeet molempien osalta ovat raiskaus ja varkauden yritys. Poliisi on ollut vaitonainen tapauksen yksityiskohdista. Tiukkaa tiedotuslinjaa on selitetty muun muassa sillä, että tarkoituksena on suojella uhria.

Epäillyt ovat kiistäneet kuulusteluissa syyllistyneensä raiskaukseen. Oikeuden vangitsemisistunnossa ainakin toinen miehistä myönsi syyllistyneensä varkauden yritykseen.

Molemmilla rikostaustaa

Molemmilla miehillä on kontollaan rikostuomioita. Kaksikon rikostausta on kuitenkin luonteeltaan vähäistä nyt epäiltyyn rikokseen verrattuna.  

Vanhempi, vuonna 1981 syntynyt mies on tuomittu kolmeen otteeseen humalassa autoilusta. Tuomioista kaksi on vuodelta 2008. Tuorein on vuodelta 2015.

Nuoremmalle, vuonna 1988 syntyneelle miehelle tuomioita on kertynyt kymmeniä. Vanhimmat ovat vuodelta 2004 ja tuoreimmat tämän vuoden puolelta. Tuomiot liittyvät lähinnä pikkurötöksiin ja omaisuusrikoksiin, kuten näpistyksiin ja varkauksiin.

Kumpaakaan miehistä ei ole aiemmin tuomittu seksuaalirikoksesta. Rikoskomisario Eveliina Karjalainen kertoo, ettei miesten rikostausta selitä nyt epäiltyä rikosta. Miehet eivät myöskään tunteneet epäillyn raiskauksen uhriksi joutunutta naista entuudestaan millään tavalla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja