Poliisi epäilee: Miehet tekivät seksuaalista väkivaltaa tuntemattomalle naispotilaalle päivystyksessä – Oulun epäilty sairaalaraiskaus pian syyteharkintaan

1:14
MTV Uutisten avustaja Ari Kettunen raportoi paikan päältä rikosepäilyn tultua ilmi viime vuoden lopulla.

Oulun yliopistollisen sairaalan tiloissa tapahtuneeksi epäillyn seksuaalirikoksen poliisitutkinta on valmistumassa. Kahden miehen epäillään raiskanneen potilaan sairaalan yhteispäivystyksen tiloissa marraskuussa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Eveliina Karjalainen Oulun poliisista kertoo, että juttu siirtyy syyteharkintaan lähipäivinä.

– Ihan loppusuoralla ollaan. Yksittäistä lausuntoa odotellaan pöytäkirjaan. Sen jälkeen tapaus lähtee syyttäjälle pikapuoliin.

Karjalaisen mukaan esitutkinnassa ei ole tullut viimeisen kuukauden aikana ilmi mitään uutta. Poliisi epäilee yhä kahta miestä raiskauksesta sekä varkauden yrityksestä.

Karjalaisen mukaan poliisi tiedottaa asiasta lisää, kun juttu siirtyy syyttäjälle. 

Tuntemattomat miehet kävivät päälle

Epäilty rikos tapahtui marraskuun puolivälin paikkeilla Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksessä.

Erilliseen huoneeseen sijoitettu naispotilas oli havahtunut siihen, että häneen kohdistetaan seksuaalista väkivaltaa. Nainen ei tuntenut kimppuun käyneitä miehiä entuudestaan.

Välikohtauksen jälkeen miehet pakenivat paikalta, mutta heidät otettiin kiinni sairaalan alueelta vielä saman yön aikana. Miehet vangittiin rikoksista epäiltyinä, mutta vapautettiin tutkintavankeudesta 21. marraskuuta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että miehet ovat kuulusteluissa kiistäneet teon. Poliisi on myös kertonut, että miehet eivät kuulu sairaalan henkilökuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja