Mainos

Naiset peräsivät oikeuksiaan marssilla Brasiliassa

Kymmenettuhannet naiset ovat marssineet Brasiliassa vaatien presidentti Luiz Inacio Lula da Silvalta maan uudelleenjakoa sekä naisiin kohdistuvan väkivallan ja syrjinnän lopettamista.

Presidentti Lulan kahdeksan kuukautta kestäneen presidenttikauden suurimpaan mielenosoitukseen on ottanut osaa arviolta 40 000 naista kaikkialta Brasiliasta.

Margaridas-naisliike vaatii naisten oikeuksien parantamista Brasilian köyhimmällä maaseudulla, missä väkivalta ja syrjintä naisia vastaan on mielenosoittajien mukaan yleistä. Myös raiskaukset, parisuhdeväkivalta ja pankkien haluttomuus antaa yksinäisille naisille lainaa on tavallista.

Presidentti Lulan vasemmistohallitus lupasi valtaan noustessaan parantaa naisten asemaa ja jakaa uudelleen käyttämätöntä maatalousmaata.

Mieltä osoittaneiden naisten mielestä hallituksen on myös kyettävä kohentamaan lukutaidottomien tilannetta, sillä Brasilian maaseudulla jopa 60 prosenttia asukkaista on lukutaidottomia. Naiset vaativat hallitusta myös puuttumaan köyhyyteen ennen kuin naisten elämät todella parantuvat.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.