Naiset: Mies maksaa ensitreffeillä!

Lautaset ovat tyhjät, viini on juotu ja olet viettänyt koko illan naureskellen hänen (mahdollisesti huonoille) vitseille. Kun iltanne on päättymässä, kaivatko lompakon esiin ja tarjoudut maksamaan puolet laskusta? Uusi tutkimus on selvittänyt, että mitä kauniimpi nainen sen harvemmin hän tarjoutuu maksamaan osaansa ensitreffeillä.

– Kauniit naiset odottavat miehen maksavan laskun, koska heidän mielestään miehen pitää maksaa siitä, että he saavat viettää aikaa niin viehättävän naisen kanssa, tutkimuksen tehnyt professori Michael Stirrat kertoo.

Tutkimusta varten St.Andrewsin yliopisto pyysi 416 miestä ja naista arvostelemaan omaa vetovoimaa, ennen kuin he lähtivät kuvitteellisille treffeille. Jokaiselle henkilölle näytettiin kuva heidän "deitistään". Tämän jälkeen he kuvittelivat yhteisen illan seuralaisen kanssa ja veikkasivat kumpi heistä maksaisi illallisen.

Kävi ilmi, että kauneimmat naiset olivat kaikista haluttomimpia maksamaan osaansa illallisesta. Sama ilmiö, tosin lievempänä, todettiin myös miesten vastauksissa.

Stirratselvensi miksi muita viehättävämmät ovat taipuvaisempia välttelemään maksumiehen roolia ensitreffeillä.

– Hyvännäköiset ihmiset tuovat kirjaimellisesti enemmän antia pöytään, joten he odottavat, että toinen tulee vastaan ja maksaa laskun.

Oli miten oli, tutkimus myös osoitti, että miehet ovat valmiita maksamaan kauniin naisen illallisen, jotta he tekisivät hyvän vaikutuksen häneen.

– Kun toinen tarjoaa illallisen, on jossain määrin selvää, että hän on kiinnostunut sinusta. Hän tahtoo välittää kysymyksen, koska tapaatte seuraavan kerran.

Naisilla asia meni toisinpäin. He odottivat, että komea mies maksaisi koko illallisen, ikään kuin investoidakseen tulevaisuuteen.

– Jos nainen antaa miehen maksaa illallislaskun, hän viestii, että on halukas lähtemään myös toisille treffeille miehen kanssa.

Toisaalta jos nainen vaatii maksaa oman osuutensa, saattaa se olla merkki siitä, ettei hän pidä seuralaistaan kovinkaan viehättävänä.

Lähde: Athomemagazine.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja