Naisen vaarallinen temppu hevoslauman keskellä kerää kritiikkiä: "Vaarallista ja typerää"

Miksi ratsastamiseen on painoraja? Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri vastaa 2:03
KATSO MYÖS: Miksi ratsastamiseen on painoraja? Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri vastaa.

Valokuvaaja ikuisti asiakkaansa eeppisen epäonnistumisen vaarallisiksi tuomituissa kuvauksissa.

New York Post uutisoi sosiaalisessa mediassa viraalina julkaisuna pyörivästä videosta. Videolla punaiseen mekkoon pukeutunut nainen kävelee preerialla villinä laukkaavan hevoslauman keskellä.

Myös huippusuosittu Influencers in the wild -käyttäjätili jakoi Instagramissa videon hevoslauman taklaamaksi joutuneesta vaikuttajasta.

Influencers in the wild julkaisee salaa kuvattuja videoita, jotka sivulliset ovat ottaneet ihmisistä, jotka kuvaavat sisältöä sosiaaliseen mediaan. Yleensä julkaisut herättävät myötähäpeää.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Mitä hittoa hän oikein ajatteli? eräs kommentoija pohtii.

Valokuvaajassako vika?

Monen kaoottiseksi kuvailema video on kuvattu Kappadokiassa Turkissa. Alkuperäisen videon takana on valokuvaaja Ahmet Kürkcu. Hänen Instagramissaan kyseistä hevosvideota on katsottu 4,3 miljoonaa kertaa. Videolla esiintyvä nainen on yksityishenkilö.

Sosiaalisessa mediassa harva osoitti sympatiaa videolla hevosten jalkoihin jäänyttä naista kohtaan. Valtaosa kritisoi tarvetta riskeerata oma turvallisuus somejulkisuuden takia. 

– Hevoset eivät välitä sisällöstäsi, tyttö hyvä, eräs kritioi.

– Tuo on äärettömän vaarallista ja typerää. Hänet olisi voitu tallata kuoliaaksi, kommentoi toinen. 

Videon tilanne voi oikeasti olla vaarallinen, eikä sitä voi järkevin perustein suositella kopioitavaksi. Hevonen painaa keskimäärin 700–1000 kiloa riippuen toki rodusta ja terveydentilasta. Se, että jää vapaana laukkaavan hevoslauman jalkoihin ei ole ikimuistoisen somekuvan väärti stuntti. 

Valokuvaaja Kürkcun Instagramissa monet käyttäjät kummeksuvat, kuinka hän suostui niin vaarallisen tilanteen ikuistamiseen. Kürkcu on jakanut muita vastaavia videoita, joissa sosiaalisen median malleja ja turisteja on kuvattu kävelevän hevoslauman keskellä. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Lue myös:

    Uusimmat