Mainos

Naisen murhasta elinkautinen - sitkeä surmaamispyrkimys

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 41-vuotiaan Marko Tapio Lempisen elinkautiseen vankeusrangaistukseen heinäkuussa Helsingissä tapahtuneesta murhasta.

Tapahtumia edelsi juopottelu.Lempinen oli ollut uhriksi joutuneen naisen asunnolla erään toisen naisen kanssa. Asunnon omistaja puukotettiin kuoliaaksi.

Lempinen oli kiistänyt teon, mutta oikeus totesi hänet syylliseksi. Teossa oli käytetty useita veitsiä. Asunnossa olleen naisen mukaan Lempinen oli todennut uhrille tämän pyrittyä nousemaan lattialta ensimmäisen veitseniskun jälkeen "perkele, vieläks sä yrität nousta" ja hakenut tämän jälkeen uuden veitsen. Veitseniskuja oli useita.

Käräjäoikeus katsoi, että selvitetyt seikat osoittavat Lempisessä sitkeää surmaamispyrkimystä.Mitään syytä teolle ei oikeudenkäynnin aikana selvinnyt.

Erityisen raaka ja julma

Käräjäoikeus piti tekoa erityisen raakana ja julmana.

-Teko on kohdistunut pienikokoiseen naishenkilöön, jonka ei ole selvitetty omalla käyttäytymisellään antaneen mitään aihetta Lempisen menettelyyn. Uhri on lisäksi ollut veitseniskuja edeltäneen pahoinpitelyn sekä 2,6 promillen humalatilansa johdosta puolustuskyvytön. Hän on teon tapahtuessa maannut lattialla Lempisen kuristettua häntä.

- Uhrilla todetuista torjuntavammoista päätellen hän on yrittänyt jossain määrin puolustautua veitseniskuja vastaan. Asiassa ei ole esitetty selvitystä siitä, mihin pistovammaan uhri on kuollut, tai missä vaiheessa hän on menettänyt tajuntansa. Ainakin hän on ollut tajuissaan vielä ensimmäisen veitseniskun jälkeen pyrkiessään nousemaan lattialta.

- Riippumatta siitä, missä vaiheessa uhri on menettänyt tajuntansa, useita välineitä käyttämällä ja määrätietoista surmaamispyrkimystä osoittava teko on edellä kuvatuissa olosuhteissa katsottava tehdyksi erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.