Mainos

Naiselle pitkä tuomio kammottavassa rääkkäysjutussa – uhri viisivuotias

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 28-vuotiaan naisen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta yhdentoista vuoden vankeuteen.

Nainen rääkkäsi viisivuotiasta tyttöä tytön isän kanssa viime vuoden marraskuusta maaliskuun alkuun. Ilta-Sanomien mukaan nainen oli tytön äitipuoli. Hän ja tytön isä muun muassa löivät tyttöä useita kertoja kädellä, vyöllä, muoviputkella, sähköjohdolla ja laudalla.

Lyömisen lisäksi he antoivat käräjäoikeuden tuomion mukaan pikkutytölle jopa kymmenien minuuttien pituisia kylmiä suihkuja. He myös vetivät tytöltä kaksi hammasta irti.

Fyysisen väkivallan lisäksi äitipuoli ja isä huusivat tytölle sekä käskyttivät tätä. Tyttöä myös pidettiin alastomana, ja hänen kehoaan peitettiin teippaamalla siihen jätesäkkimuovia.

Seisotettiin märkänä ja alastomana

Tyttö eristettiin ympäristöstään, ja hänet määrättiin esimerkiksi seisomaan neljään eri otteeseen kylmässä suihkussa kasvot veteen päin. Tyttö myös pakotettiin välillä pelkästään alastomana, joskus taas alastomana ja märkänä makaamaan tai seisomaan hänelle osoitetussa paikassa määrätyn ajan.

Yksi rääkkäystavoista oli, että tyttöä seisotettiin alastomana pienessä muovilla vuoratussa tilassa ja astiassa useamman tunnin ajan.

Tapauksessa annettiin välituomio jo heinäkuussa, jolloin tytön isä tuomittiin niin ikään yhdentoista vuoden vankeuteen. Nainen määrättiin mielentilatutkimukseen. Tutkimuksen mukaan nainen oli tekojen aikaan syyntakeinen.

Äitipuoli ja isä myönsivät suuren osan syytteistä. Oikeudenkäynnissä suuressa roolissa olivat videotallenteet, jotka nainen ja mies olivat itse tallentaneet. Tallenteita oli yhteensä 61 tuntia.

Pahoinpitely erittäin raakaa

Käräjäoikeuden tuomion mukaan pahoinpitely ja vapaudenriisto tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Tyttö oli täysin alisteisessa ja riippuvaisessa asemassa isään ja äitipuoleen.

Käräjäoikeuden mielestä pitkäkestoinen ja toistuva väkivalta on muistuttanut kidutusta.

Isä ja äitipuoli tuomittiin maksamaan tytölle yhteensä 26 000 euron vahingonkorvaukset.

Oikeusasiakirjat on tuomittu salaisiksi 40 vuodeksi. Käräjäoikeus antoi tuomiosta julkisen selosteen.

Käräjäoikeuden tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.