Mainos

Näinkö neuvotellaan lainasta tulevaisuudessa?

Suuri venäläispankki Sberbank testaa konetta, jollaisesta edes KGB ei osannut uneksia. Pankki on ottanut käyttöön pankkiautomaatteja, joihin on lisätty valheenpaljastin. Aiheesta kirjoittaa The New York Times.

Uudet asiakkaat voivat saada pankilta lainaa pankkiautomaatin kautta, mikäli läpäisevät automaattiin sisäänrakennetun valheenpaljastimen. Erikoisvarusteltu pankkiautomaatti skannaa lainanhakijan passin ja sormenjäljet sekä tallentaa kolmiulotteisen kasvokuvan.

Automaatti myös nauhoittaa lainanhakijan vastaukset äänianalyysiä varten. Automaatti kysyy muun muassa onko lainanhakija tällä hetkellä työllistetty tai onko hänellä lainoja rästissä. Äänianalyysityökalun on rakentanut yritys, jonka yksi suurimmista asiakkaista on Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelu FSB.

Valheenpaljastin tunnistaa lainanhakijan hermostuneisuuden tai ahdistuneisuuden esimerkiksi äänen värisemisestä. Paljastimen keräämiä tietoja yhdistetään uuden asiakkaan luottotietoihin, mikäli sellaisia on saatavilla.

Sberbankin toimitusjohtaja Orlovskyn mukaan valheenpaljastimen tietoihin ei luoteta sataprosenttisesti. Orlovskyn mukaan he eivät myöskään riko asiakkaan yksityisyyttä.

– Emme me yritä päästä ihmisten päiden sisälle. Haluamme vain selvittää, puhuvatko he totta.

(MTV3)

Lue The New York Timesin juttu: A Russian A.T.M. With an Ear for the Truth

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.