Nainen sepitti tarinan rajusta raiskauksesta – syytön mies sai puukosta kurkkuunsa, myöhemmin poliisi vei vielä putkaan

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kuusikymppisen naisen väärästä ilmiannosta. Nainen oli valehdellut viranomaisille, että eräs mies olisi raiskannut hänet. Samassa oikeusjutussa naisen poikaa syytettiin tapon yrityksestä, sillä tämä oli käynyt raiskaussyytöksen kohteena olleen miehen kimppuun puukon kanssa.

Tapahtumaketju sattui Vaasassa loppuvuodesta 2018. Nainen oli tullut kotiinsa, missä hänen aikuinen poikansa oli ollut, ja kertonut raiskauksesta.

Kun kyseinen mies oli hetken päästä tullut asunnolle, naisen poika oli hyökännyt miehen kimppuun. Syytteen mukaan hän oli yrittänyt lyödä miestä puukolla kaulaan.

Veitsenisku ei mennyt kunnolla perille, sillä mies onnistui väistämään. Mies sai kuitenkin viiltohaavan kaulaansa.

Tämän jälkeen mies oli saanut otteen pojan kädestä, ja kaksikko oli kamppaillut teräaseesta, kunnes tilanne oli päättynyt. Mies sai vielä torjuntavamman veitsestä oikeaan käteensä.

Soitti raiskauksesta hätäkeskukseen 

Saman päivän aikana nainen oli syytteen mukaan soittanut hätäkeskukseen ja kertonut, että samainen mies olisi sitonut ja raiskannut hänet, ja että miehellä oli luvaton ase asunnossaan.

Poliisi otti miehen välittömästi kiinni ja vei putkaan. Miestä kuulusteltiin ja hänen asuntoonsa tehtiin kotietsintä.

Seuraavana päivänä nainen oli kuitenkin paljastanut poliisille, ettei mitään raiskausta ollut tapahtunut. Hän ei myöskään ollut nähnyt miehellä asetta.

Mies oli otettu kiinni tiistai-iltana. Hän pääsi pois torstaiaamuna. Mies siis vietti kaksi yötä lukkojen takana perättömän syytöksen takia.

Mies kertoi oikeudessa, että seksuaalirikostutkinnan kohteeksi joutuminen tuntui erittäin halventavalta. Hän järkyttyi tapahtuneesta niin, että oli muutaman päivän työkyvytön.

Nainen tunnusti kaiken

Nainen tunnusti tapahtuneen käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1954 syntyneen naisen 6 kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan miehelle korvauksena kärsimyksestä 3 000 euroa.

Saman oikeusjutun yhteydessä syyttäjä oli hakenut naisen pojalle rangaistusta tapon yrityksestä. Asia jäi kuitenkin sillensä, koska mies menehtyi ennen kuin oikeus ehti ratkaista asiaa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat