Mainos

Nainen, ongelmia orgasmin kanssa? Syy voi olla geeneissä

Brittitutkimuksen mukaan naisen kyky saada orgasmi yhdynnän aikana on geneettinen. Asiasta kertoo tuore Royal Society -julkaisu.

Tutkimus mainitsee naisen orgasmivaikeuksien syypääksi evoluution. Vaikeudet kun auttavat naista valitsemaan elämän jatkuvuuden kannalta sopivan miehen, jonka kanssa myös parisuhde jatkuu todennäköisesti pidempään. Tutkimuksessa verrattiin identtisten ja ei-identtisten kaksosten vastauksia sukupuolielämästä.

Saatujen tulosten mukaan vain 14 prosenttia naisista saa orgasmin joka yhdynnässä. Reilu kolmannes naisista ei saa yhdynnässä koskaan fyysistä tyydytystä tai vain hyvin harvoin. Sen sijaan miehistä vain kaksi prosenttia ei saa orgasmia seksin aikana.

Toisaalta helposti orgasmin saavat naiset saattavat tyytyä tutkimuksen mukaan useammin huonoihin rakastajiin. Tämä biologinen ominaisuus saattaa heidät huonompaan asemaan pitkäaikaisen kumppanin valinnassa.

Jopa 34 prosenttia ongelmista perinnöllisiä

Tutkimuksen mukaan seksiongelmista 34 prosenttia on perinnöllisiä. Mutta miksi sitten naisen on niin vaikeaa saada orgasmi? Yksi teoria on, että orgasmi edistää naisen hedelmällisyyttä. Nainen saa orgasmin helpommin kuukautiskierron hedelmällisinä jaksoina.

Orgasmi on parinvalinnan biologinen työkalu. Naisen orgasmi vahvistaa miehen fyysistä kyvykkyyttä, joka taas edistää naisen orgasmin saantia. Se kertoo naiselle, onko miehestä pitkäaikaiseen suhteeseen ja suvunjatkajaksi, vai ei, arvioi tutkimuksen johtaja professori Tim Spector Lontoon St Thoma's -sairaalasta.

Mikäli mies on tarpeeksi vahva, voimakas ja huomaavainen, se on ensisijainen osoitus kyvystä jatkaa sukua..

Brittitutkimuksessa tehtiin dna-testit 4037 naiselle, jotka olivat 19–83-vuotiaita. Puolet tutkittavista oli identtisiä ja puolet ei-identtisiä kaksosia. Geneettisesti identtisiä kaksosia tutkimalla pystyttiin eristämään tekijöitä, jotka olivat geneettisiä.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: STT/DPA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.