Mainos

Nainen oli lähtenyt töistä vain puolta tuntia aiemmin – synnytti vauvan kolmessa minuutissa

Joka äidin unelma? Brittinainen synnytti lapsensa kolmessa minuutissa.

Kolmatta lastaan odottanut lastenhoitaja Kat Smith, 36, oli valmistautunut pahimpaan koettuaan jo 15 ja 18 tunnin synnytykset kahden ensimmäisen lapsensa kanssa. Yllätys oli melkoinen, kun kolmas lapsi syntyi minuuteissa.

Smith oli lähtenyt töistä vain 28 minuuttia aiemmin, kun vauva jo syntyi maailmaan. 

– Menin kylpyyn rentoutumaan, ja tulin pois vauvan kanssa. En voinut uskoa sitä, Smith kertoi The Sunille.

Hän kertoo, ettei tuntenut lainkaan kipua synnytyksen aikana.

Raskaus yllätti pariskunnan

Smith ja hänen aviomiehensä Neil ajattelivat lapsiluvun olevan täynnä, ja Smith oli jo hakenut munasolujen luovuttajaksi auttaakseen lapsettomia pareja kokemaan vanhemmuuden ilot. Mutta helmikuussa hän teki raskaustestin kuukautisten jäätyä pois ja ymmärsi olevansa itse raskaana. Raskausviikkojakin oli takana jo 12.

Pariskunta oli yllättynyt, mutta innoissaan. Heille kerrottiin, että laskettu aika olisi syyskuun 18. päivä.

Syyskuun 14. päivänä Smith oli vielä töissä paikallisessa päiväkodissa. Oltuaan joitain tunteja töissä, hän tunsi pakotusta nivusissaan, ja hänet lähetettiin kotiin lepäämään. Niinpä hän lähti töistä 10.45. Pakotus voimistui, mutta koska kipuja ei ollut, ja Smith oli valmistautunut useiden tuntien synnytykseen, hän päätti mennä rentouttavaan kylpyyn.

"Kehoni otti vallan"

Hän meni kylpyyn kertomansa mukaan, kun kello oli 11.05. Viittä minuuttia myöhemmin hän tunsi voimakasta tarvetta ponnistaa.

– Mitään kipuja ei todellakaan ollut vieläkään, tunsin vain painetta alapäässäni ja tarvetta ponnistaa. Kehoni vain otti vallan ja ponnisti, hän kertoo.

Naisen hämmästykseksi hänen jalkojensa väliin ilmaantui nopeasti pieni pää.

– En ollut tuntenut mitään. En voinut uskoa sitä. Nappasin puhelimen ja soitin aviomiehelleni ja kerroin, että: "Pää on ulkona!"

Aviomies lupasi soittaa ambulanssin paikalle. Heti puhelun päätyttyä nainen tunsi uudelleen tarvetta ponnistaa, ja vauva syntyi veteen kello 11.13.

– Nappasin hänet ylös, ja huomasin, että napanuora oli kietoutunut kahdesti hänen kaulansa ympärille, joten irrotin sen ja syleilin häntä pitääkseni hänet lämpimänä. Hän päästi parkaisun, joten tiesin, että hän oli kunnossa.

Samalla hetkellä ystävä, jolle Smith oli aiemmin tekstannut, saapui paikalle todistaakseen uskomattoman näyn.

– Me vain katsoimme toisiamme. Kumpikaan meistä ei ollut uskoa sitä. Olin tekstannut hänelle vain muutamia minuutteja aiemmin.

Smith sai myös puhelimitse tiedon, että ambulanssi oli tulossa. Smith kertoi, että apu oli myöhässä, ja että vauva oli jo syntynyt.

"En voi vieläkään uskoa, että hän saapui niin nopeasti"

Koska vauva oli edelleen kiinni napanuorassa, eikä istukka ollut syntynyt, tuore kolmen lapsen äiti odotteli kylpyammeessa avun saapumista.  Vesi piti kuitenkin laskea pois, joten ystävä kääri vastasynnyttäneen äidin ja tämän kuopuksen pyyhkeisiin. Uusista käänteistä tietämätön aviomies soitti ystävälle pyytääkseen tätä apuun – vain kuullakseen, että hänen lapsensa oli jo syntynyt. 

Ambulanssi saapui kello 11.30. Äiti ja vauva-Ryder vietiin sairaalaan, jossa istukka syntyi turvallisesti.

Nyt 3 kuukauden ikäisen vauvan persoonallisuus vastaa äidin mukaan synnytystä. 

– Hän on niin kiltti vauva, rento ja rauhallinen. En voi vieläkään uskoa, että hän saapui niin nopeasti ja ilman mitään kipuja.

Lähde: The Sun

***

10:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.