Nainen kärsi kaameasta migreenistä lähes 12 tuntia – yksinkertainen niksi toi helpotuksen 20 minuutissa

Onko päänsärkyni migreeniä? 18:03
Miten lääkäri arvioi, onko kyseessä migreeni? Katso vastaus videolta!

Nainen kärsi usein migreenistä, joka saattoi pahimmillaan kestää jopa 12 tuntia. Kun lääkkeet tai muut keinot eivät auttaneet, hän keksi kipua helpottavan niksin.

Eizabeth Hayes oli jo pitkään kärsinyt migreenistä. Kerran hänen kohdalleen sattui migreenikohtaus, jollaista hänellä ei ollut aiemmin ollut. Elizabeth yritti lievittää kipua lääkkeillä ja kaikilla mahdollisilla tempuilla, joihin hän oli tavallisesti turvautunut kohtauksen iskiessä.

Kun sietämätöntä kipua oli jatkunut lähes 12 tuntia, hän ei kestänyt enää. Hän etsi Googlesta ohjeita pääkivun lievitykseen, ja törmäsi Aculiefin kehittelemään laitteeseen, jolla kivusta pääsee eroon muutamassa minuutissa.

Koska ”vehje” oli ostettavissa vain verkkokaupan kautta ja kivusta kärsivä nainen tarvitsi kivunlievitystä välittömästi, hän improvisoi.

Elizabeth tarttui pyykkipoikaa muistuttavaan klipsiin ja painoi sillä kätensä hermopistettä peukalon ja etusormen välissä näkemänsä laitteen tapaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tämä vaatimaton klipsi pelasti elämäni tänä iltana, Elizabeth kirjoitti Facebookissa.

– Halusin vain jakaa tämän, koska tiedän, että monet teistä kärsivät myös migreenistä.

Niksistä uutisoivat muun muassa UNILAD ja The Sun.

Toimii kuin akupunktio – vähentää jopa kasvojen turvotusta

Elizabethin niksi on jaettu sosiaalisessa mediassa yli 270 000 kertaa. Elizabethin mukaan niksi auttoi nopeasti, jopa minuutissa. Hän väittää, että 20 minuutissa kipu oli puolittunut puoleen.

Niksin uskotaan akupunktion tavoin stimuloivan kehon tiettyjä osia, jotka ovat yhteydessä eri elimiin ja hermopisteisiin.

Hermopisteiden stimuloiminen, eli ärsyttäminen, ilmeisesti vapauttavat elimistöön niin sanotusti luonnollisia särkylääkkeitä, kuten endorfiinia ja serotoniinia.

Kädessä olevan akupunktiopisteen painaminen vähentää stressiä ja voi auttaa jopa hammassärkyyn tai kasvojen turvotukseen.

Viileä, pimeä ja hiljainen ympäristö, nukkuminen tai kylmä kääre voivat olla myös apu migreenistä kärsivälle. Lisäksi alkoholin, voimakkaiden hajujen sekä kirkkaan valon välttäminen on suotavaa. 

Vaikka migreeni onkin hyvin yleinen neurologinen häiriö, sen syyt ovat edelleen suhteellisen tuntemattomia. 

Lähteet: UNILAD, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat