Nainen jätti vahingossa yli 6400 euroa tippiä – ei saa rahojaan takaisin: "En vain voi ymmärtää"

1:55

Olesja Schemjakowa näppäili vahingossa pin-koodinsa väärään aikaan. Nelinumeroinen koodi johti 7732 dollarin, noin 6400 euron, tippiin.

Totta jo 20 vuotta sitten: yllä oleva video näyttää, miten matkapuhelinta sai käyttää maksuvälineenä!

Ranskassa asuvan Olesja Schemjakowan kahvihetki tuli kalliimmaksi kuin hän osasi odottaa. Schemjakowa vieraili kahvilassa Sveitsissä, kun hän teki virheen jättäessään tippiä.

Nelinumeroinen koodi johti 7732 dollarin tippiin

Kun tuli aika maksaa, Schemjakowa, 37, näppäili maksukorttinsa pin-koodin maksupäätteeseen. Ongelmaksi muodostui se, ettei laite pyytänytkään tuolla hetkellä pin-koodia, vaan pyysi määrittelemään, miten paljon Schemjakowa haluaa antaa tippiä saamastaan palvelusta.

Nelinumeroinen koodi johti 7732 dollarin, noin 6400 euron, tippiin. Schemjakowan lasku oli noin 23 dollaria. Tavallisesti tippiä jätetään maasta riippuen noin 5–20 prosenttia.

Oddity Central -sivusto kuvaileekin Schemjakowan kahvia ja kakkupalaa yhdeksi kalleimmista välipaloista "ihmisyyden historiassa".

Kahvila oli mennyt konkurssiin

Schemjakowa tajusi virheensä vasta kotonaan, kun hän kauhukseen näki tiliotteensa. Nainen soitti luottoyhtiöön, joka ei suostunut perumaan maksua, koska petosta tai muuta rikollista ei ollut tapahtunut. Poliisinkaan mukaan asia ei ollut "rikosoikeudellisesti relevantti", koska oikeastaan rikosta ei ollut tehty.

Schemjakowa otti yhteyttä myös kahvilaan, joka lupasi palauttaa rahat. Sen jälkeen yhteydenpito kuitenkin alkoi takellella, ja lopulta se katkesi kokonaan.

Schemjakowa sai tietää, että kahvila oli mennyt konkurssiin ja sulkeutunut.

"On vielä kenties prosentin mahdollisuus, että saan rahat takaisin"

Vaikuttaa siltä, että Schemjakowa on nyt tehnyt kaiken voitavansa.

– En vain voi ymmärtää, miten kahvilan omistaja voi vain pitää rahat, enkä voi tehdä mitään asian eteen. Se ei vain ole reilua, Schemjakowa kommentoi sveitsiläiselle lehdelle.

Schemjakowa tarvitsisi rahoja omiin elinkuluihinsa, mutta mahdollisuus saada rahat takaisin on pieni.

– Minulle on sanottu, että on vielä kenties prosentin mahdollisuus, että saan rahat takaisin.

Korttinsa pin-koodin Schemjakowa on vaihtanut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja