Ei käynyt suihkussa 30 vuoteen – nainen voitti pelkonsa hypnoterapian avulla

Vesipelosta lähes koko elämänsä kärsinyt nainen voitti vihdoin pelkonsa ja uskaltautui suihkuun ensimmästä kertaa kolmeen vuosikymmeneen. 

Vesi on aiheuttanut englantilaiselle Donna McMahonille ylitsepääsemätöntä pelkoa jo aivan pienestä pitäen. Lomamatkalla sattuneen onnettomuuden jälkeen jopa suihkussa käynti on ollut hänelle mahdotonta. Viisivuotiaasta saakka kammosta kärsineen naisen vesipelko on kohdistunut erityisesti päähän. 

– Vietin tunteja yrittäen pestä hiuksiani pienissä osissa ammeen päällä, se oli uuvuttavaa, McMahon kertoo.

Vesikammo on rajoittanut liverpoolilaisen McMahonin elämää suuresti, sillä hän ei voinut käydä perheensä kanssa uimassa tai rannalla. Mutta kiitos hypnoterapian, nainen on vihdoin voittanut pelkonsa ja voi elää taas normaalia elämää. 

Hallitsevasta pelosta ei enää tietoakaan

Neljän kuukauden intensiivisen terapian jälkeen nainen on alkanut nauttia suihkussa käymisestä, uimisesta ja rannalla olemisesta yhdessä lapsiensa kanssa.

McMahon kertoo hänen elämänsä muuttuneen täysin pienessä ajassa. Hän ei voi ymmärtää, että muutaman tunnin terapia on sanut vuosikymmeniä hallinneen pelon katoamaan. 

– Tunnen oloni helpottuneeksi nyt ilman päässäni pyörivää hallitsevaa pelkoa, nainen kertoo.

Parantumisen jälkeen hän on vieraillut useissa uimahalleissa ja kylpylöissä ilman minkäänlaista ongelmaa. McMahon haluaa omalla esimerkillään kertoa, että vakavastakin pelkotilasta on mahdollista parantua. 

Video: Tämä hengitysharjoitus sopii moneen eri tilanteeseen.


Lähde: Mirror 

Lue myös:

    Uusimmat