Nainen antoi kiusaajatyttärelleen erikoisen opetuksen – rangaistus jakaa asiantuntijoiden mielipiteet

11-vuotias Kaylee kiusasi luokkatoveriaan tämän rumista vaatteista. Kayleen äitipuoli päätti näyttää tyttärelleen, miltä kiusaaminen tuntuu.

Muodista kiinnostunut Kaylee piti luokkatoverinsa pukeutumista vastenmielisenä ja haukkui tätä rumaksi ja saidaksi. Kun Kayleen Ally-äiti sai tietää kiusaamisesta, hän otti asiat omiin käsiinsä.

Ally vei Kayleen kirpputorille ja pyysi tätä valitsemaan rumimmat vaatteet, jotka hän näkee. Kaylee valitsi innoissaan omasta mielestään hirveitä asuja eikä aavistanut, mitä tuleman pitää. Äiti keräsi tytärpuolensa valitsemat vaatteet koriin ja ilmoitti, että Kayleen tulee pukea ne päällensä kouluun seuraavina päivinä.

Kaylee kertoo, että häntä kiusattiin vaatteista.

– En ymmärtänyt, miksi he tekivät niin minulle. Olin silti normaali ihminen. Ei vaatteilla ole väliä.

Empatiaa nöyryyttämällä?

Pukeuduttuaan kahden päivän päivän ajan rumiin vaatteisiin Kaylee oli oppinut läksynsä. Hän pyysi anteeksi kiusaamaltaan tytöltä, ja he ovat nyt ylimmät ystävykset.

– Uskomme todella, että jos tiedät, miltä siitä pikkutytöstä tuntuu, tunnet empatiaa häntä kohtaan. Kaylee oppi juuri sen läksyn, jonka halusimmekin hänen oppivan emmekä voisi olla iloisempia, Ally sanoo.

Kaikki asiantuntijat eivät kuitenkaan pidä häpäisyrangaistusta hyvänä keinona opettaa empatiaa. Videolla haastateltava lastenpsykiatri Edward Hallowell sanoo, että nöyryytyksen kautta lapsi oppii, että hän on muita huonompi ja puutteellinen.

Kayleen vanhemmat seisovat rangaistuksen takana ja ovat iloisia siitä, miten se vaikutti heidän tyttäreensä.

Lapset kertovat, miksi ei saa kiusata – katso video:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja