Mainos

Näin Venäjä vastaa Mueller-raportin väitteisiin: "Raportissa ei esitetä uskottavia todisteita"

6:29

Venäjän mukaan erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnasta eilen julkaistu raportti ei todista, että Venäjä olisi puuttunut Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

–  Kokonaisuudessaan raportissa ei esitetä mitään uskottavia todisteita siitä, että Venäjä olisi sekaantunut Yhdysvaltojen vaalijärjestelmään. Raportti ei sisällä mitään uutta tietoa, sanoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov perjantaina.

Muellerin tutkinnassa selvitettiin presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän mahdollisia yhteyksiä sekä sitä, syyllistyikö presidentti oikeuden estämiseen. Vaikka tutkinta ei löytänyt laittomia yhteyksiä Trumpin kampanjan ja Venäjän välillä, raportin mukaan Venäjä pyrki kuitenkin vaikuttamaan vaaleihin monin tavoin.

Erikoissyyttäjän mukaan toimijat Venäjän hallinnossa onnistuivat muun muassa hakkeroimaan sähköposteja demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin kampanjasta. Näin saatuja tietoja venäläiset jakoivat julkisuuteen esimerkiksi vuotosivusto Wikileaksin kautta.

Osana vaalivaikuttamista niin kutsuttu Pietarin trollitehdas tuotti valheellista tietoa ja jakoi sitä Yhdysvalloissa. Muellerin mukaan tavoitteena oli aiheuttaa yhteiskunnallista eripuraa, ja vaikuttaa sitä kautta vaalien lopputulokseen.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja