Näin vappujuhlat sujuvat kerrostaloasunnossa

Lienee normaalia, että vappua juhlittaessa kerrostaloasunnosta kuuluu juhlimisen ääniä. Isännöintiliitto muistuttaakin vappujuhlien pelisäännöistä.

Vappuna kerrostaloissa kaikuu yleensä normaalia enemmän ääniä, kun asukkaat viettävät vappujuhlia. Isännöintiliitto muistuttaa, että vappujuhlat saa järjestää kotona, mutta naapuria pitää muistaa myös silloin kunnioittaa.

– Juhlien pitäminen kerrostalossa on sallittua, kunhan musiikki ja puheensorina pysyvät kohtuullisella tasolla. Äänentasoa on laskettava yörauhan aikaan eli kymmenen tai yhdentoista jälkeen, Isännöintiliiton lakiasiantuntija OTM Marina Furuhjelm huomauttaa.

Muutaman kerran vuodessa asunnossa järjestettävät juhlat kuuluvat normaaliin elämään ja asumiseen.

– Jos naapuri siis kerran vuodessa järjestää juhlat, ne eivät ole riittävä peruste asunnon hallintaanottamiselle, Furuhjelm toteaa.

Häiritsevän elämän pitää olla jatkuvaa ja toistuvaa, jotta taloyhtiö voi puuttua siihen.

Ilmoitustaulu on olemassa syystä

Taloyhtiössä kaikkien asukkaiden on kuitenkin noudatettava yhteisiä pelisääntöjä. Siksi naapureille on kohteliasta tiedottaa juhlista ja mahdollisista häiritsevistä äänistä jo etukäteen – esimerkiksi ilmoitustaululla.

– Ilmoituksessa voidaan kehottaa naapureita ottamaan jo illan aikana yhteyttä juhlia järjestäneeseen asukkaaseen, mikäli naapurit häiriintyvät juhlinnasta, Furuhjelm täsmentää.

Rappukäytävässä ei myöskään saa metelöidä eikä ulko-ovia tai hissin ovea saa paiskoa. Vappujuhlijoiden on lisäksi huolehdittava, etteivät he sotke serpentiinillä rappukäytävää ja taloyhtiön pihaa.

MTV3/Jokakoti

Lähde: Isännöintiliitto

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja