Näin vappua on juhlittu piknikeillä ihmisten takapihoilla: "Kyllähän vappu näin proletaarina merkitsee paljon. Porvareille vaan luuta kurkkuun"

4:38

Monen vappuperinteet ovat menneet tänä vuonna uusiksi koronarajoitusten vuoksi. Suuret yli 10 hengen joukkokokoontumiset on kielletty, mutta ihmiset ovat nauttineet juhlapäivästä esimerkiksi piknikeillä omilla takapihoillaan.

Helsingissä lähipiirinsä kanssa vappupäivää ruoan ja juoman kera viettänyt Janne Pirinen pitää vappua ensisijassa työväen juhlana. Paidan värikin on tulenpunainen.

– Kyllähän vappu näin proletaarina merkitsee paljon. Porvareille vaan luuta kurkkuun, mies toteaa.

Työväen eetoksen korostus ei vielä tähän loppunut.

– On porvareille ihan oikein että eivät pääse ulos!, Pirinen lisää.

Samassa porukassa juhliva Anu Hagman sanoo, että koronarajoitukset eivät haittaa hänen juhlintaansa. Yleisötilaisuudet eivät muutenkaan ole hänen juttunsa. 

– Vappu on kevään juhla ja kesä tulee. Ja totta kai se on työväenjuhla ja opiskelijoiden juhla. Se on kiva perinne.

Kesän läheisyyttä korostaa myös Juha.

– Kesä koittaa. Ollaan vedetty pitkä pätkä mustaa, harmaata lonkerotaivasta ja muuta, niin tämä on tällainen kiva piriste tähän väliin. Sesonki alkaa niin sanotusti.

Mimosa Raskille vappu merkitsee ainakin yhdessäoloa.

– Vappu on ollut ehkä sellainen ainut pysyvä perinne meidän perheessä. Siihen kuuluu työväenlaulut ja munkkien paistaminen. Se ei muutu. Vaikka on korona, niin ainakin jotain pysyvää, että ollaan täällä yhdessä, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja